28 Temmuz 2011 Perşembe

HOLLANDA’NIN UTRECHT KENTİ, TRABZON'U ÖRNEK ALIYOR!


Başkan Gümrükçüoğlu Utrecht Belediye Başkanı Wolfsen il kahvaltıda bir araya geldi. Wolfsen: ‘Trabzon, olimpiyatlara çok iyi hazırlandı’ dedi.


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2013 yılında Hollanda'nın Utrecht kentinde yapılacak 12. Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın bayrağını almak için Trabzon'a gelen Utrecht Belediye Başkanı Aleid Wolfsen ile kahvaltıda bir araya geldi.

Mimoza Restaurant'ta düzenlenen ve EYOF 2013 Utrecht Koordinatörü Gerrit Van Ryssen ve Trabzon Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı'nın da katıldığı kahvaltıda konuşan konuk Belediye Başkanı Wolfsen 12. Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın Utrecht'te yapılacağını hatırlatarak,

"Olimpiyat bayrağını almak ve Trabzon'da devam eden 11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nı takip etmek amacıyla Trabzon'a geldik. Burada Başkan Gümrükçüoğlu ile bir araya gelerek olimpiyatlarla ilgili bilgi ve tecrübelerinden faydalandık. Gözlemlerimize göre Trabzon, olimpiyatlara çok iyi hazırlandı. Yapılan tesisler ve organizasyon eksiksiz gözüküyor. Biz de Utrecht'te 2013 yılında yapılacak 12. Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın en iyi şekilde hazırlanmanın gayreti içerisindeyiz. Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon'da devam etmekte olan ‘EYOF-2011 TRABZON’ 11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın tesisleşme, açılış ve organizasyon olarak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın en iyi organizasyonu olarak gösterildiğini kaydederek,

"Çıta yükseldi. Dolayısıyla Utrecht'ta 2013 yılında yapılacak 12. Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın daha iyi yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Organizasyon hakkında konuk Başkan Wolfsen'e bilgi veren Gümrükçüoğlu bu tür organizasyonlarda en önemli kriterlerin ulaşım, konaklama, güvenlik olduğunu belirtti. Gümrükçüoğlu Trabzon olarak olimpiyatlara çok iyi hazırlandıklarına işaret ederek,

"Kentimizde çok önemli tesisler kazandırıldı. Bunun yanında mevcut tesisler yenilendi. Tesisler için yaklaşık 150 milyon Avro para harcandı. Trabzon bundan sonra uluslar arası organizasyonların yapılması için gerekli altyapıya kavuşturuldu" diye konuştu.

Trabzon'da yapılan yatırımların maddi değerini öğrenen Wolfsen şaşkınlığını gizleyemedi.

TBB-28 Temmuz 2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder