2 Temmuz 2011 Cumartesi

BU ÇİFTE STANDART NİYE ?


Trabzon’un Maçka ilçesi Çoşandere Köyü sınırları içerisinde bulunan Sümela (Meryemana) Açık Hava Müzesi, Türk halkına inat, gayri yasal olarak, 2. Kez ayine açılmaya çalışılıyor.



MÜSLÜMANLARA BASKI, HIRİSTİYANLARA HÖŞGÖRÜ!


Sümela Açık Hava Müzesi de Ayasofya Müzesi (Camii) de Vakıf Kültür ve Tabiat Varlığı Eserlerimizden. Sorumlu Türk Yetkililer, Sümela Açık Hava Müzesi'ni yasaları delerek Hıristiyanların ibadetine açmak isterken, öte yandan Cennet mekan Fatih Sultan Mehmed Han’ın Vakfı ve Camii olan, ancak yasalara aykırı olarak müzeye dönüştürülen Ayasofya Müzelerinde Müslümanların ibadet etmelerini engelliyorlar.
Trabzon’da Sümela Müzesi, bu topraklarda gözü olanların baskısı ile Hıristiyanların ibadetlerine açılırken, Camiden müzeye dönüştürülen Ayasofya Müzesi’nde ise Müslümanların Cuma namazlarını kılmaları engelleniyor. Halk, Hıristiyanlara gösterilen hoşgörünün Müslümanlara gösterilmemesinden çok rahatsız. İnanç özgürlüğü bunun neresinde?

İNANÇ TURİZMİ ve DÖVİZ GETİRİSİ İDDİALARI FOS ÇIKTI !


Maçka Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Genç; "Geçen yıl bazı çekinceler vardı. Birçok kişi, daha önce ilde yaşanan olayların etkisi ile güvenlik anlamında tedirgindi. Ancak 15 Ağustos 2010’da bütün dünya Trabzon halkını tanıdı(!). Bu yıl sadece Gürcistan, Rusya ve Yunanistan’dan değil, dünyanın dört bir yanından insanlar buraya gelecek. Bu konuda bizimle bağlantıya geçenler var" diye konuştu.


Ancak, gerçek durum iddiaların ötesinde çok farklı. Ayinin Trabzon’a hiçbir şey kazandırmadığını esnaflarımız açıkça dile getiriyorlar. Üstelik Lozan’da kazanılmış hakların askıya alınması, Pontus hayalcilerinin de iştahının kabarması işin çabası olmuştur.


Geçen yıl yasal engeli olduğu halde bazı yetililer Sümela Açık Hava Müzesini ayine açtı. Buna rağmen bu izni verenler hakkında ilgili makamlarca soruşturma açılmadığı gibi bu yılda da aynı terane, izinsiz ayin hazırlıkları sürdürülüyor. Geçen yıl çok büyük turist akını olacağı ve çok büyük oranda döviz kazanılacağı savında bulunanlar hayal kırıklığına uğradı. Öyle ki, ayine katılanlar ihtiyaçlarını Tırlarla yanlarında getirdiler. Ve hatta içme sularını bile yanlarında taşıdılar.


Bu yıl, 2. Kez ayine sahne olacak olan Sümela Açık Hava Müzesi’nde; 88 yıl aradan sonra ilk kez geçen yıl yapılan ayine Özellikle Yunanistan, Rusya ve Gürcistan başta olmak üzere 3.500’e yakın yabancı turistin geldiği iddia edilmiş, ancak Trabzon’un kazancının olmadığı ayine bu yıl 10.000’e yakın kişinin katılacağı ileri sürülmektedir. Bu abartılı rakamlar insanlarımızın tepkisini bastırmaya yöneliktir. Öyle olsa bile bu yapılanlar ne derece doğrudur?


Trabzon Valiliği verilerine göre; ayinden önce 2009 yılında Sümela Müzesini 228 bin 621 turist ziyaret etmiş. Bu rakam, ayine iznin verildiği 2010 yılında ise 395 bin 981 kişi ziyaret etmiş. Görüldüğü üzere öyle abartıldığı gibi bir ziyaretçi akını da olmamıştır. Ayrıca bu rakamların önemli bir kısmı da dağın yamacında yapılan Müze Manastırı merak edip görmeye gelen yerli turistlerdir.


Trabzon ve Türk halkının asıl merak ettiği en önemli husus Hıristiyanlara engin hoşgörü gösteren yetkililer, Sümela Müzesi'nde ayin izni verirken Feth'in sembolleri Ayasofyalardan en az yılda bir kez dahi olsa Cuma namazı kılma iznini neden kendi halkından ve Müslümanlardan esirger ki? Dünyadaki Türk ve İslam Birliği diğerlerinden daha mı önemsizdir? Büyük Türk Milleti'nin Bağımsızlık Savaşı sonrası Lozan’da kazanılan hakların hiç mi değeri yoktur? Yunanistan’ın çıkarları vardır da, Türkiye’nin çıkarları yok mudur? Mütekabiliyet şartları bundan böyle yok mu sayılacak yoksa?!!

Koyun sürüsüne karışan Yavru Arslan Türkiye'nin sesini çıkararak, koyun olmadığını artık bütün dünyaya, dost ve düşmana göstermelidir artık. Yoksa müstemleke mantığı ile Türkiye'nin bir yerlere varması mümkün olmadığı gibi Allah korusun, yok olmaya da mahküm olmakla karşı karşıya kalacaktır. Asla unutulmamalıdır ki, Türk-İslam dünyasının düşmanları çok sinsi ve planlı hareket etmektedirler.
  

Muhammet YAVRUOĞLU
Araştırmacı Yazar

Trabzon Haber Ajansı-02 Temmuz 2011 Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder