20 Temmuz 2011 Çarşamba

'İSRAİL'İN KONUT PLANI KABUL EDİLEMEZ'


İsrail, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinde 336 yeni konut planlıyor.



İsrail Ordu radyosunun haberine göre İmar ve İskan (Konut) Bakanlığı, İsrail çapında, 38 ayrı yerde yaklaşık 7000 konutluk ihale açtı. Bu kapsamdaki ihalelerin ikisi de Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinde...

Buna göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan, Kudüs'ün güneyindeki Beitar İllit yerleşiminde 294, Nablus'un yaklaşık 15 km kadar uzağında bulunan Karney Şomron yerleşiminde de 42 konut olmak üzere, Batı Şeria topraklarında toplam 336 yeni konut yapılacak.

İsrail İmar ve İskan Bakanı Ariel Attias ise yeni projelerin, İsrail konut pazarında talep ve arz arasındaki farkı azaltacağını ifade etti. Yeni konut projelerinden 1000 adetinin İsrail'in kuzeyindeki Nahariya, Tiberyas ve Afula gibi kent ve kasabalarda planlandığı da belirtiliyor.

-FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN KINAMA-

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyda, WAFA haber ajansınca yayımlanan açıklamasında, Netanyahu hükümetinin kararının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu belirtip, kınadıklarını söyledi. Ebu Rudeyna, "İsrail hükümetinin işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşimlerin sürdürülmesine yönelik politikaları kabul edilemez. Yerleşimler yasa dışıdır ve kaldırılmaları gerekmektedir" dedi.

Ebu Rudeyna, İsrail'in bu uygulamalarının, Filistinliler'in BM ve Güvenlik Konseyi'ne Filistin devletinin tanınması ve tam üye olarak kabul edilmesi yolundaki kararlarının da bir diğer gerekçesi olduğunu ifade etti.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinde halen 300 bin dolayında İsrailli yaşıyor. Doğu Kudüs ve etrafındaki yerleşimlerde ise 270 bin Filistinli'nin arasında 200 bin dolayında Yahudi yerleşimci bulunuyor.

Uluslararası toplum da yerleşimleri yasa dışı olarak tanımlıyor.

AA

TİMETÜRK- 18 Temmuz 2011 Pazartesi - 20:36

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder