16 Temmuz 2011 Cumartesi

MÜFTÜ ÇAKI’DAN BERAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI


15 Temmuz Cuma Gününü Cumartesi ye bağlayan gece af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Kandili olması nedeniyle Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı; bir Kutlama Mesajı yayınladı.

"15 Temmuz Cuma Gününü Cumartesi’ye bağlayan gece af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

Günahlardan, Yüce Allah’ın af ve mağfiretine nail olma manasına gelen Berat Gecesi; tevbe, yenileme ve yaratılış gayesine yönelme gecesidir. Berat kandili aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir.

Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, Kur’an-ı Kerim’de “Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” buyuran Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım.

İslam, bütün insanlığa yapılmış bir güven ve barış çağrısıdır. Allah’ın kulları olarak bizlere daima “barış içinde yaşama”nın yollarını gösterir. Çağımızda ulusal, bölgesel ve uluslar arası ölçekte yaşanan huzursuzluklar, dökülen kanlar, akıtılan gözyaşları, insana ve ötekine saygının kitaplarda ve sözde kalmasından kaynaklanmaktadır. İnsan olarak bize düşen görev, küreselleşen ve adeta bir büyük köy haline gelen dünyamızda birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmektir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaradan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Allah’a açılan ellerin ve yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Veysel ÇAKI
Trabzon İl Müftüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder