8 Temmuz 2011 Cuma

NİJERYA’YALI BAKAN’DAN İL GENEL MECLİSİNE ZİYARET


Nijerya Kebi Eyaleti Adalet Bakanı Kebi: “Yerel meclislerinizi örnek alacağız” dedi.




Nijerya’nın Kebi Eyaleti Adalet Bakanı, Merkezi Hükümetin Maliye Denetmeni Ebubekir Dikko, Trabzon İl Genel Meclisi’nin yapısı, işleyiş tarzı ve çalışmaları hakkında bilgi edinmek üzere meclis çalışmasına katıldı.

Nijerya Eyalet Bakanı “Osmanlının torunları olarak yeni Türkiye’yi örnek alıyoruz” dedi

Trabzon İl Genel Meclisi yabancı konuklarını ağırlamaya devam ediyor.
Daha önce KKTC’nın dış illeri bakanının ardından Filistin’in Ankara Büyükelçisini sonra da AB’linin yerel yönetimlerle ilgili İngiliz Uzmanları kabul eden Trabzon İl Genel Meclisinin konuğu bu kez Nijeryalı Bakan oldu.

Ülkesinin Kebi Eyaletin’in Adalet Bakanlığını yürüten ve Müslüman olan Ebubekir Dikko, Trabzon İl Genel Meclisinin çalışmalarını yerinde izledi.

Eyalet parlamentosu ile yerel parlamentolar konusunda inceleme yapan Bakan Dikko, aynı zamanda ülkenin merkezi hükümetinde de devlet bütçesi denetmenliğini yapıyor.

Bakan Dikko, özellikle Türkiye’nin son dönemlerdeki kalkınma hızını kendilerine örnek aldıklarını belirterek;

“Belediye ve il genel meclisleri ile ilgili ayrışımın yetki ve sorumlulukların neler olduğunu da bizzat Trabzon’a gelip gözlemliyorum” dedi.

Yerel yönetimlerle ilgili işleyişin Türkiye örneğini kendi eyaletine de uygulamakla ilgili çalışmalar yapan Bakan Dikko, Osmanlı döneminin ülkesini çok iyi bildiğini belirterek;

“Sizler Osmanlılın torunları olarak bizleri sırt dönemezsiniz. Atalarınız bizim ülkemize kadar geldiler ve orada bize Müslümanlığı öğrettiler. Bu tarihi sorumluluğunuz hala devam ediyor” dedi.

HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 08 Temmuz 2011 Cuma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder