6 Temmuz 2011 Çarşamba

OLİMPİYAT HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR


Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıklarının geldiği son durum hakkında Belediye Meclis Üyelerine Olimpiyat hazırları anlatıldı.

 
Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, Trabzon Belediye Meclis toplantısına katılarak 23-30 Temmuz tarihleri arasından Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıklarının geldiği son durum hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
 
Trabzon Belediye Meclis Salonu'nda Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığındaki yapılan meclis toplantısına Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, KTÜ rektörü Prof Dr. İbrahim Özen katıldı.

2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatı Genel Koordinatörü Nihat Doker, olimpiyat hazırlıkları kapsamında yapılan çalışmaları sinevizyon eşliğinde anlattı. Doker, olimpiyat nedeniyle Trabzon'un çok önemli tesisler kazandığını söyledi.



Trabzon Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı konuşmada Olimpiyat adı altında Türkiye'de ilk organizasyonun Trabzon'da yapılacağını hatırlatarak,

"49 Avrupa ülkesinden 14-17 yaş arası 4 bin sporcu kentimize gelecek. Sporcu ebeveynleri ve çalıştırıcılar ile birlikte yaklaşık 10 bin misafiri kentimizde ağırlayacağız. Bu anlamda kentimizde herkese olduğu gibi belediye meclis üyelerimize de büyük görevler düşüyor. Meclis toplantımıza katılarak bizlerle beraber olan Devlet Bakanımızı Faruk Nafiz Özak, Valimiz Recep kızılcık ve Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özen'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak yaptığı konuşmada Avrupa Gençlik Olimpiyatlarını sadece sportif faaliyetler olarak düşünmemek gerektiğini altını çizerek, Bu olimpiyatların ülkenin ve kentin tanıtımına katkıda bulunacağını söyledi. Bakan Özak uluslararası önemli organizasyonların Türkiye'ye verilmesinin ülkenin son yıllarda gösterdiği kalkınma ve gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu belirterek,

"Bizlere verilen her uluslararası organizasyonlardan alnımızın akıyla çıktık. Sizlerin ve değerli Trabzonluların katkılarıyla Avrupa Gençlik Olimpiyatlarından da alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Özak, Trabzon'da her zaman bir takım ruhu olduğuna dikkat çekerek, "Bunun sonucunda çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Olimpiyatlar için Trabzon'a çok önemli eserler kazandırdık. Milletin parasıyla bu eserleri yaptık. Sonuçta ortaya çıkan eserler Türk milletini esreleridir" ifadeleri kullandı.

Bakan Özak Trabzon'a kazandırılan spor tesislerinin olimpiyatlardan sonra yapılacak ulusal ve uluslararası etkinliklerle de Trabzon'un ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacağını belirtti. Özak Trabzon'un sporun başkenti olduğunu ifade ederek,

"Kentin bu özelliğini ortaya çıkmasında Trabzon'un spordaki bin yıllık tarihinin çok büyük önemi var. Bu nedenle 'Trabzon Spor Tarihi' adlı bir kitabı bastırıyoruz. Ayrıca olimpiyatlardan sonra EYOF müzesinin de açarak kentin sporda var olan misyonuna katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.


Toplantının sonunda olimpiyatlara ve Trabzon'a yaptıkları katkılardan dolayı Bakan Özak, Vali Kızılcık ve Rektör Özen'e plaket takdim edildi. Bakan Özak'ın plaketini Başkan Gümrükçüoğlu verirken, Vali Kızılcık'ın plaketini Ak Parti Grup Başkanvekili Fahrettin Aksoy ve Rektör Özen'in plaketini de CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin takdim etti.


THA - 05 Temmuz 2011 Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder