7 Temmuz 2011 Perşembe

RAUF DENKTAŞ TABURCU OLDU


Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 24 Mayıs'tan bu yana Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tedavi gören KKTC'nin Birinci ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, taburcu edildi.

 

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 24 Mayıs'tan bu yana Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tedavi gören KKTC'nin Birinci ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 45 gün sonra taburcu edildi.

Rauf Denktaş'ın, Genelkurmay Başkanlığı Rehabilitasyon Merkezi'nde bir süre daha fizik tedavi göreceği bildirildi.

Korumaları ve sağlık görevlileri eşliğinde tekerlekli sandalye ile tedavi gördüğü bölümden alınarak, hastane girişinde basın mensupları için ayrılan bölüme getirilen Denktaş, burada bekleyen yakınları ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Denktaş'ın karşılama sırasında duygulandığı gözlemlendi.

Yorgun ancak moralinin ve bilincinin çok iyi olduğu gözlemlenene Denktaş, sol tarafındaki felç durumu devam ettiğinden açıklamaları tekerlekli sandalyede yaptı.

Denktaş boğazına takılan solunum tüpünün neden olduğu tahribattan ötürü farklı bir ses tonuyla konuşması dikkat çekti. Sol taraftaki felç nedeniyle konuşmasında zorluk yaşadığı da fark edildi.

Denktaş, önce İngilizce daha sonra da Türkçe olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Denktaş; enfeksiyon riskine karşı basın mensuplarından 3 metre uzakta kurulan güvenlik kordonunun ardından açıklama yaptı.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve ekibine en içten duygularla teşekkür eden Denktaş,

"Çok büyük bir yatırım yapılmıştır. Halkımızın, her şeyiyle Suat Bey'e yardımcı olacağına inanıyorum. Bu tesisleri yaşatmazsak, bunların yaşamasına yardımcı olmazsak o zaman benzeri yatırımlar dolayısıyla gelmez. O da bizim en büyük kaybımız olur" dedi.

Denktaş, rahatsızlığıyla ilgili olarak, şunları söyledi:

"İnsan gece yatar ve sabahtan kalkmazsa 'Ne iyi adamdır kimseye eziyet vermeden öldü' denir. Nefes alma mekanizmasında bir bozukluk nedeniyle uyurken insanın nefes alma kapasitesi kesiliyor. Nefes alamayınca da olduğunuz yerde ölüyorsunuz. Doktorların söylediğine göre iki kez ölümün hem yanından geçmişim hem de tehlikeyi atlatmışım."

Denktaş, konuşmasının ardından, alkışlarla kendisini bekleyen arabaya götürülerek, 45 gündür tedavi gördüğü YDÜ Hastanesi'nden ayrılarak evine götürüldü.

THA - 07 Temmuz 2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder