14 Temmuz 2011 Perşembe

'SALAH' İÇİN STK’LARI BÜYÜK GÖSTERİYE HAZIR!


STK'lar, halen İngiltere'de tutuklu bulunan Şeyh Raid Salah’ın haksız tutuklanmasını protesto etmek ve serbest bırakılması için İngiliz Konsolosluğu önünde dev gösteriye hazırlanıyor.


Filistin direnişinin öncü isimlerinden Şeyh Raid Salah, 28 Haziran’dan beri İngiltere’de tutuklu. Siyonist çetenin baskılarına boyun eğen İngiliz hükümeti daha önce vize verdiği Raid Salah’ı sınırdışı etmek için evrensel hukuku ayaklar altına alıyor. İngiltere Raid Salah’ı sınırdışı etme gerekçesi olarak anti-semitizm ve şiddet eylemlerini teşvik etmekle itham ediyor. Oysa Raid Salah’ın asla ırkçı bir tutum içinde olmadığı ve işgale karşı sivil direnişe öncülük ettiği çok açık.

Raid Salah’ın asıl suçunun, İsrail’in işgal ve gasp eylemlerine karşı direnmesi ve Kudüs’ün İslami mirasından arındırılarak Yahudileştirilmesine yönelik sistematik çabalara karşı tüm dünyaya Filistin halkının çığlığını ulaştırması olduğu biliniyor.


Türkiyeli Filistin Dostları, Filistin’in sesi olan Raid Salah’ın İngiliz devletince maruz kaldığı bu zulme sessiz kalmayacağını, Şeyh Salah serbest bırakılana kadar İngiliz devletinin açık hukuksuzluğunu teşhir etmeyi ve direniş önderi Raid Salah’la dayanışmayı sürdüreceğini bildirdi.

Türkiyeli Filistin Dostları, İngiliz devletinin takındığı küstahça tutumu ve zulmü 16 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00’te Tepebaşı’ndaki İngiliz Konsolosluğu önünde kitlesel bir basın açıklamasıyla protesto edecek.

www.timeturk.com - 14 Temmuz 2011 Perşembe - 18:54

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder