3 Temmuz 2011 Pazar

SİVAS MADIMAK KATLİAMI’NIN 18. YILI !


2 Temmuz 1993'te Sıvas Madımak Oteli’ndeki olaylarda Ajan provokatörler iş başındaydı: 33'ü aydın, 37 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan katliamın üzerinden tam 18 yıl geçti...

HABER: CNN



2 Temmuz 1993'te 37 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan katliamın 18. yılı dolayısıyla Sivas Emniyet Müdürlüğü’nce kentte gerçekleştirilecek anma etkinleri öncesinde yoğun güvenlik önlemi aldı.


Kentin giriş-çıkışlarında oluşturulan arama noktalarında önceki günden itibaren gece ve sabah saatlerinde uygulama yapan polis ekipleri, anma etkinliklerine saatler kala tedbirlerini artırdı.


18 yıl önce meydana gelen olaylarda yaşamını yitirenleri anmak üzere aralarında olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ellerinde olaylarda ölenlerin fotoğraflarıyla, çeşitli pankart ve dövizlerle Sivas Ethembey Parkı yakınlarında toplandı.


Burada bir süre bekleyen grup üyeleri Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasının müze olması yönünde ve çeşitli sloganlar atıldı.


Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına yürümek isteyen kortej Mevlana Caddesi'ne doğru harekete geçti. Başka bir grup da Bilim ve Kültür merkezi yakınlarında toplandı.


Ethembey Parkı yakınlarında toplandıktan sonra Mevlana Caddesi'nden yürüyen grup üyeleri, bilim ve kültür merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli yakınlarına kadar geldi.


Grup, buradaki polis bariyerleri önünde slogan attı. Olaylarda ölenlerin isimleri okunduktan sonra yaşamını yitirenlerin yakınları bina önüne alındı. Bu sırada bariyerleri aşmak isteyen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.


Çıkan arbedede biber gazı kullanan polis, müdahale ettiği grubu dağıttı.


Bir süre ara sokaklara dağılan grup, daha sonra tekrar polis bariyerleri önünde toplandı.


Kaynak: CNN TÜRK – 02 Temmuz 2011 Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder