14 Temmuz 2011 Perşembe

‘TEVFİK SERDAR KÜLTÜR MERKEZİ BİNASI’ TAPUSU İLE VALİLİĞE DEVREDİLDİ


Mülkiyeti Merkez Bankasına ait ‘Tevfik Serdar Kültür Merkezi Binası’nın Valiliğe devri ve tapu teslim töreni kapsamında Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin ve beraberindeki heyetin Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyareti sonucu bugün gerçekleşti. 


Tevfik Serdar Kültür Merkezi Binası’nın kültür ve sanat açısından Trabzon’da önemli bir yeri olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, binanın Trabzon Valiliği’ne kazandırılmasında katkısı olan Merkez Bankası yöneticilerine teşekkür etti.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin ise, Trabzon’un tarihi ve kültürel bir geçmişe sahip olduğunu çok iyi bildiklerini dile getirerek, Tevfik Serdar Kültür Merkezi Binasının Trabzon’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Kızılcık, Trabzon’un sanat ve kültürel açıdan gelişmiş bir şehir olduğunun altını çizerek,

“Binlerce çocuğumuzun kültürel gelişimlerinin sağlanmasında çok önemli kurslar bu binamızda açıldı. Binamız konumu ve yapısı itibariyle Trabzon’a çok önemli katkılar sağladı. Ben bu konuda merkez bankası yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Şimdide desteğinizi arttırarak binanın tapusunu verdiniz. Trabzon’un kültür ve sanat hayatının gelişmesine katkı sağladınız. Bu anlamda Trabzon halkı olarak sizlere minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Trabzon kültür ve sanat hayatı anlamında çok canlı bir şehir. Hemen hemen her ailede resim sanatçısının olduğunu görebiliriz. Bunun anlaşılması için bir resim müzesi açma çalışmamız var. Bu kapsamda restorasyon çalışmalarına başlamış durumdayız. Böylece Trabzon’umuza doğal güzelliklerimizi görmek için gelen turistlerimize turistik destinasyonların yanı sıra sanat eserlerimizin de görülmelerini sağlamış olabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Tevfik Serdar Kültür Merkezi Binasının Trabzon’a kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin,

“Bugün devir teslimini yaptığımız binada Merkez Bankası ilk olarak Trabzon’da faaliyetlerine başlamıştı. 3 sene Merkez Bankası olarak hizmet vermişti. Kültür Turizm Bakanlığı tarafından da kültür varlığı olarak tescil edilmiş bir bina. Merkez Bankası yeni binasına taşındıktan sonra bir müddet bu bina boş kaldı. Daha sonra binayı Ziraat Bankası kiraladı. Ve son olarak Trabzon Valiliği’ne şimdiki amaç ile kullanılması için verildi. Sanat kültür ve eğitim gibi sosyal hizmetlerde kullanılması için de bu sefer mülkiyetini verdik. Bina yapı ve konum itibariyle o şekilde kullanılmaya elverişli. Bütün Trabzon’a bu binanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin Tevfik Serdar Kültür Merkezi Binasının tapusunu Vali Kızılcık’a verdi. Vali Kızılcık’da desteklerinden ötürü Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin’e plaket verdi.

(VB – 13 Temmuz 2011 Çarşamba)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder