23 Temmuz 2011 Cumartesi

TRABZON ELİNİZİN ALTINDA


Trabzon Belediyesi vatandaşların 'Kent Bilgi Sistemi'nden yararlanmaları amacıyla Meydan Parkı'na yerleştirdiği ekranlar ilgi görüyor.

 
Vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabildikleri ekran sayesinde Belediyeye gitmeden işlemlerini yapabiliyorlar. Ekran sayesinde şehirdeki bütün önemli kurumların, hastanelerin, bankaların, nöbetçi eczanelerin, otellerin ve ulaşmak istediğiniz kişilerin adresleri, ev ve apartmanların fotoğrafları görülebiliyor. Sistem sayesinde ayrıca kredi kartıyla birlikte belediyeye olan bütün mali borçlar ödenebildiği gibi şikâyet ve dilekçeli başvurular da yapılabiliyor.

Belediyenin resmi web sitesi olan 'www.trabzon.bel.tr'de de yayın yapan Kent Bilgi Sistemi ve imar durumu yayını ile ada ve parsel bilgileri ya da resmi adresi bilinen herhangi bir yerin bilgilendirme amaçlı imar durumu da alınabiliyor. İlk etapta meydan parkına yerleştirilen Kioksların önümüzdeki günlerde kentin değişik yerlerine de yerleştirilecek.



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu seçim öncesi vaatlerinden biri olan 'Kent Bilgi Sistemi' projesinin yayına başladığın belirterek;

"Kent Bilgi Sistemi ile vatandaşlar Trabzon'un mahalle, soksak ve hatta apartmanlarını bile görebilecek. Bunun yanında vatandaşlar arsalarının imar durumlarını da bilgisayar çıktısı olarak alabilecekler. Belediyemizin internet sitesinde yayına başlayan kent bilgi sistemi ile adeta Trabzon vatandaşlarımızın elinin altında olacak. Trabzonluların ve kentimize gelen yerli ve yabancı misafirlerin Kent Bilgi Sistemi'nden daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla ilk etapta ayrıca Meydan Parkı'na bir adet Kioks koyarak vatandaşların hizmetine sunduk.

Önümüzdeki günlerde kentin değişik yerlerine be bu ekranlardan yerleştireceğiz. Böylece 'Kent Bilgi Sistemi' yayınları sokağa kadar ulaşmış olacak.

Söz verdiğimiz gibi Trabzonlulara en iyi hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

(TBB-22 Temmuz 2011 Cuma)

THA-22 Temmuz 2011 Cuma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder