31 Temmuz 2011 Pazar

‘HAÇKALI HOCA BABA’ BUGÜN HAÇKA YAYLASI’NDA ANILACAK


Trabzon'da bu yıl geleneksel olarak düzenlenen 16. Haçkalı Hoca Baba’yı anma etkinlikleri 31 Temmuz Pazar günü yapılıyor.


Trabzon Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Haçkalı Hocayı anma merasimi 31Temmuz 2010 Pazar günü saat: 10.00'da Düzköy (Haçka) Yaylası'nda gerçekleştirilecek.


Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Haçkalı Hoca'yı anma merasiminde tasavvuf musikisinin usta ismi Mustafa Demirci bir konser verecek. Mehteran konseri ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği anma programında pilav ve ayran ikramı da yapılacak. Merasime katılmak isteyenler için araçlar Pazar günü sabah 08.00 da Belediye sahil otobüs peronundan hareket edecek.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Haçkalı Hoca Baba'yı anma programına tüm vatandaşları davet ederek;

"Bu anlamlı günde Haçkalı Hoca Baba'yı hep birlikte anacağız. Bunun için halkımızdan gelen talepler doğrultusunda Düzköy (Haçka) Yaylası'na halkımızı taşıyacağız. Milli ve manevi değerlerimize layık bir anma töreni düzenleyeceğiz. 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif-i Haçkalı Hoca Baba'yı anlama programıyla karşılayacağız.

Tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinliğe davet ediyorum" diye konuştu.

TBB-29 Temmuz 2011 Cuma-10:02:57

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder