22 Temmuz 2011 Cuma

TRABZON AYASOFYA’DA, TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI !


Trabzon'da her yıl binlerce tatilciyi ağırlayan camiden müzeye çevrili tarihi Ayasofya Müzesi, halkın benimsememesine rağmen ilk kez bir konsere ev sahipliği yaptı.?.


Trabzon'da her yıl binlerce yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan tarihi Ayasofya Müzesi, ilk kez bir konsere ev sahipliği yaptı.

 
Yıllardır mabet olan yerlerde konser ve müzikli gösterilerin yapılmasına halk karşı çıkıyordu.


MÜZEYE ÇEVRİLEN MABETTE İLK KEZ BİR KONSER!
 
Trabzon halkı şaşkın… Evveliyatı kilise olan ve 1461 tarihinde Trabzon’un Fatih Sultan Mehmed Han tarafından camiye çevrilen ve 1960’lı yıllarda gerekli yasal prosedüre gerek duyulmadan müzeye çevrilen Trabzon Ayasofya Müzesi’nde tarihinde bir ilk yaşandı!

Antalya Devlet Operası ve Balesi'nin solistleri Ayasofya (Camii) Müzesi’nde verdikleri konserle Trabzon’da tarihi bir mekânda bir ilk yaşanmış oldu.



Avrupa Olimpik Gençlik Festivali (EYOF) etkinlikleri kapsamında Kültür Bakanlığı ile Trabzon İl ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın organize ettiği konseri Trabzon milletvekilli Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile yaklaşık 100 davetli izledi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konser öncesi yaptığı konuşmada, asırlardır kültür ve sanat kenti olan Trabzon'un bu misyonunu devam ettirmek için çeşitli organizasyonlar düzenlemeye çalıştıklarını söyledi. Faruk Nafiz Özak ise Trabzon'a gelen sanatçılara ve konseri düzenleyenlere teşekkür etti.

HAMAMİZADE İHSAN BEY KÜLTÜR MERKEZİNDE RESİM SERGİSİ


Öte yandan Olimpiyatlar kapsamında diğer bir etkinlik ise Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Trabzon'un dünya çapında ressamlarından olan Prof. Dr. Saim Tekcan ve Prof. Dr. Mustafa Ayaz'ın Resim Sergisi’nin açılışına AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

THA-21 Temmuz 2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder