15 Temmuz 2011 Cuma

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI


13 Şehit Askerimiz, Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.


Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

Bozdağ, Şahin ve Eker alana gelirken şehit Onbaşı Fahrettin Aksu'nun eşi ile sohbet ettiler, bir yaşında olduğu belirtilen çocuğu ile ilgilendiler.

Gözyaşlarını tutamadılar

Şehitlerin naaşlarının katafalka konulması ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okunurken bazı şehit yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, önceki günlerde Bingöl ve Diyarbakır arasında kaçırılan 3 kişi için arama çalışmaları başlattıklarını, bu çerçevede Diyarbakır Silvan kırsalında gerçekleştirdikleri operasyonlar çerçevesinde bir grup bölücü teröristle temas sağlandığını kaydetti.

Tuğgeneral Karaosmanoğlu, silahlı çatışma sırasında biri jandarma çavuş, ikisi uzman erbaş, diğerleri erbaş ve er olmak üzere toplam 13 personelin şehit olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Onlar milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü sağlamak uğruna verdiğimiz binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyorlar. Bilinmelidir ki bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılıştır. Al kanların rengini bayrağa veren, vatan topraklarını kanlarıyla karış karış sulayan bu kahramanlar aramızdan hiç ayrılmadılar, ayrılmayacaklar. Daha düne kadar silah arkadaşlarımız olan bu şehitlerimiz daima Türk milletinin kalbinde yaşayacaklardır. Hatıraları ve ruhları her zaman yanımızda beraber olacaklardır. Saçtıkları nurlu ışık biz silah arkadaşları için yolumuzu aydınlatan rehber olmaya devam edecektir. Bugün uğurladığımız bu şanlı vatan evlatları gibi bizler de seve seve şehit olmaya hazırız. Şu husus asla unutulmamalıdır; Türkiye Cumhuriyeti Devletini zayıf düşürme ve ülke topraklarını bölme düşüncesinde olanlar asla emellerine nail olamayacaklardır. Bu hainlerin takipleri ve etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azimle ve kararlılıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir.

Aziz şehitlerimiz; bugün sizleri ebediyete uğurlarken sizi kaybetmenin vermiş olduğu acı sonsuzdur. Şimdi siz, sizden önceki tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz harcı oldunuz. Uğruna can verdiğiniz emanetin bekçisiyiz. Rahat uyuyunuz.”

Şehitlerin naaşı Diyarbakır Havalimanı'na götürülmek üzere alanda bekletilen ambulanslara konulurken ve araçlar tören alanından ayrılırken başta İçişleri Bakanı Şahin olmak üzere törene katılanlar duygulu anlar yaşadı.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, bazı bakanlar ve kuvvet komutanları çiçek gönderdi.

Bu arada şehit Fahrettin Aksu'nun çocuğunun güneşten etkilenmemesi için alandaki bir asker, şehidin ailesine şemsiye verdi.

Cenazeler toprağa veriliyor

Erzincan
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere kırsal kesiminde düzenlenen hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu, memleketi Erzincan'da toprağa verildi.

Uçakla Erzincan'a getirilen Aksu'nun cenazesi daha sonra cenaze aracı ile törenin yapılacağı Terzibaba Camisi'ne getirildi. Aksu'nun cenazesi ardından askerlerin omuzlarında musalla taşına konuldu.

Kılınan cenaze namazının ardından Aksu'nun naaşı top aracıyla, 3. Ordu Komutanlığı bandosunun çaldığı cenaze marşı eşliğinde şehir terminali önüne getirildi. Burada cenaze aracına konan Aksu'nun naaşı, Terzibaba Mezarlığı'nın yanında bulunan 3. Ordu Komutanlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şanlıurfa
Şehit olan jandarma komando er Ethem Okkay, gözyaşı ve Kürtçe ağıtlarla, memleketi Şanlıurfa'daki köyünde toprağa verildi.

Diyarbakır'daki törenin ardından helikopterle Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirilen şehidin cenazesi, buradan askeri yetkililer ve yakınları tarafından alınarak, Olukyanı köyüne götürüldü.

İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından şehidin cenazesi, omuzlara alınarak, köy mezarında toprağa verildi.

Gaziantep
Terörist saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın cenazesi Gaziantep Yeşilkent Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Er Çiçekdağı için Gaziantep Ulu Cami'de tören düzenlendi. Tören dolayısıyla caminin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Cenaze namazının ardından şehit Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın cenazesi omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada şehidin annesi Havva Çiçekdağı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bakan Fatma Şahin de anne Havva Çiçekdağı'nı teselli etti.

Şehit Çiçekdağı'nın cenazesi kortej eşliğinde Yeşilkent Mezarlığına götürüldü ve buradaki şehitlikte defnedildi.

Konya
Şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi. Şehit Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın cenazesi, Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy beldesine askeri helikopterle getirildi.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşı, baba evine götürüldü. Burada, herkes şehidin cenazesini görmek isteyince küçük bir izdiham yaşandı.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, törende yaptığı kısa konuşmanın ardından cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak belde mezarlığına götürülürken vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Şehit Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın cenazesi belde mezarlığına defnedildi.

CNN TÜRK- 15.07.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder