25 Temmuz 2011 Pazartesi

YAŞ İÇİN SON HAFTAYA GİRİLDİ!


130 komutanın durumunu görüşecek olan YAŞ için son haftaya girildi. Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı değişecek. Hava Kuvvetleri komutanının ise görev süresinin bir yıl uzatılma ihtimali bulunuyor.


Yüksek Askeri Şura 130 komutanın durumunu görüşmek için 1-4 Ağustos tarihlerinde toplanacak. Bu yıl Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlar ile Jandarma Genel Komutanı değişecek. Hava Kuvvetleri komutanının ise görev süresinin bir yıl uzatılma ihtimali bulunuyor.

Gazeteport'un haberine göre, YAŞ toplantısı sonrası Kara Kuvvetlerine Orgeneral Necdet Özel, Deniz Kuvvetlerine Oramiral Murat Bilgel’in gelmesi bekleniyor. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın da ya görev süresi bir yıl uzayacak ya da bu göreve Orgeneral olması beklenen Mehmet Erten gelecek.

Jandarmaya ise ordu komutanlarından biri ya da KKK Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu atanacak. YAŞ toplantısında halen tutuklu bulunan ve bu yılki listede yer alan 14 general ve amiralin durumları da ele alınacak.


Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı YAŞ toplantısında 45 civarında Albay’ın da general ve amiral olması bekleniyor. Bu yıl terfi, tayin temdit ve emeklilikleri görüşülecek olan 130 isim şöyle:

KARA KUVVETLERİ :

ORGENERALLER - Necdet Özel: Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması bekleniyor.
Erdal Ceylanoğlu: Yaş haddinden emekli olacak.
Saldıray Berk: Görev süresi doluyor, emekliye ayrılacak.

KORGENERALLER - İsmail Hakkı Pekin (temditli), Abdullah Atay (temditli), Nejat Bek (temditli - tutuklu), Ömer Necati Özbahadır (temditli), Mustafa Korkut Özarslan - (tutuklu), Ahmet Turmuş, Galip Mendi, Hulusi Akar, Abdullah Yaşar Cihansız.

TÜMGENERALLER - Gürbüz Kaya (Açıkta-tutuklu), İsmail Serdar Savaş (temditli), Ahmet Yavuz (temditli - tutuklu), Salim Erkal Bektaş (temditli - tutuklu), Ali Erdinç (temditli), Bülent Dağsalı (temditli), Abdullah Dalay (temditli - tutuklu), İhsan Balabanlı (temditli - tutuklu), Alaeddin Örsal (temditli), Mutlu Arıkan (temditli), Tahir Bekiroğlu, İhsan Uyar, Raşit Atila Onkök, Yüksel Öztekin, Berkay Turgut, Yaşar Bal, Musa Avsever, Ömer Bayraklı, Orhan Turfan, Yıldırım Güvenç, Mehmet Çetin, Selahattin Kısacık.

TUĞGENERALLER - Şahin Tarlan (temditli), Orhan Köprü (temditli), İshak Ceylan (temditli), Namık Kemal Çalışkan (temditli), Tacettin Coşkun (temditli), Hamza Koçyiğit (temditli), Bahadır Köse (temditli), Azmi Cinek (temditli), Göktürk Gökbayrak (temditli), Mehmet Ali Yıldırım (temditli), Osman Gazi Kandemir (temditli), Kasım Erdem (temditli - tutuklu), Naim Barbüroğlu (temditli), Şendoğan Karakuş (temditli), Asım Bülent Aker (temditli), Levent Gözkaya, Yavuz Türkgenci, Erdoğan Akyol, Levent Çolak, Tayyar Süngü, Ersun Altunsoy, İlyas Bozkurt, İzzet Çetingöz, Oktay Bingöl, Yakup Battal, Özhan Ayaş, Şeref Oguş, İlhan Bölük, Mete Salt, Ali Doğan İnce, Mustafa Güler, Osman Ünlü, Muammer Bayram, Mustafa Özsoy, Mustafa Küçükayan, Mehmet Şahingöz, Murat Üçüncü, Fevzi Cömert.

DENİZ KUVVETLERİ:

ORAMİRAL- Eşref Uğur Yiğit (emekliye ayrılacak).

KORAMİRAL - Nusret Güner (terfi edecek tek isim olarak kaldı).

TÜMAMİRALLER - İzzet Artunç (temditli), Halit Özkoç (temditli), Haydar Mücahit Şişlioğlu (tutuklu), Atilla Kezek, Veysel Kösele.

TUĞAMİRALLER - Abdullah Gavremoğlu (Açıkta-tutuklu), Doğan Denizmen (temditli), Ahmet Türkmen (temditli - tutuklu), Mustafa İpteş (temditli), Nurhan Kahyaoğlu (temditli), Kemalettin Gür, İsmail Taylan, Sualp Tayfun Atılır, Nadir Hakan Eraydın, Ercüment Tatlıoğlu, Alaettin Sevim, Hasan Şükrü Korlu, Sami Örgüç.

HAVA KUVVETLERİ :

ORGENERAL - Hasan Aksay (Görev süresi doldu, bir yıl uzatılabilir)

KORGENERALLER - Korcan Pulatsü (temditli - tutuklu), Ziya Güler (temditli - tutuklu), Mehmet Erten.

TÜMGENERALLER - Fuat Özakdağ (temditli), Semih Birdoğan (temditli), Nezih Damcı, Beyazıt Karataş (tutuklu), Mehmet Çetin, Atilla Özler.

TUĞGENERALLER - Kazım Öndül (temditli), Adnan Demirci (temditli), Ahmet Barlas (temditli), Muhittin Fatih Sert, Mustafa İlhan, Atilla Öztürk, Ziya Cemal Kadıoğlu, Ateş Mehmet İrez, Cemal Sancak, Yılmaz Özkaya, Haşmet Cihangir Kadakal.

JANDARMA:

KORGENERALLER - Fikret Demirtaş

TÜMGENERALLER - Halil Helvacıoğlu (Açıkta- tutuklu), Tunay Bilgen.

TUĞGENERALLER - Ali Aydın (temditli - tutuklu), Erhan Güder (temditli) Vahdettin Bereceli (temditli), İsmail Salim Olguner, Ali Lapanta, Arif Çetin, Ümit Yılmaz, Murat Kırkaya.

GATA:

TUĞGENERALLER - Ersoy Işık (temditli), Sadettin Çetiner (temditli), Yusuf Ziya Yergök (temditli), Mustafa Kutlu (temditli) Mehmet Tahir Ünal

TUĞAMİRAL: Okan Özcan (temditli)

Timetürk- 25 Temmuz 2011 Pazartesi - 09:51

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder