28 Temmuz 2011 Perşembe

ÖZEL HAREKÂTÇILAR NEFES KESTİ


Yeni dönem mezunu olan 318 özel harekâtçı polisler, PKK'lıların korkulu rüyası olmak için yeni görev yerleri olan Doğu ve Güneydoğu'ya atandılar.


61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti aldığı bir karar ile terörle mücadelede sıcak bölgelere nokta operasyonları sorumlularının yetiştirilmesi için çalışmaları hızlandırıldı.

Terörle mücadelede polise etkin görev tartışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde 318 özel harekâtçı polis, kurs eğitimini tamamladı.

Atıcılık, keskin nişancılık, silah kullanma teknikleri, dayanıklılık eğitimlerinden geçtiler. Üç buçuk aylık eğitimlerini tamamladılar, görev yerlerine gitmek için hazırlar.

Polis Akademisi'ndeki gösterileri de operasyon görevlerinden farksızdı Özel harekâtçıların.

Gösteride bir grup polis, helikopter destekli indirme operasyonu gerçekleştirdi. Yakın savunma teknikleri gösterisinin ardından, Özel Harekât polisinin helikopterden indirdiği eğitimli köpekler, temsili hücre evine baskın düzenledi ve zanlıyı yakaladı. Keskin nişancılar da 600 metreden gerçek silahlarla atış yaparak hedefleri başarıyla vurdular. Özel Harekât polisinin helikopterden inişleri beğeniyle izlendi.

Savunma Tekniklerinde de en az silah kullanma olduğu kadar ustalar.

İşte o polisler gerek özel operasyonlara gerekse harekâtlara hazırlar.
Yakınları da Özel Harekâtçıların zorlu görevlerin üstesinden geleceğinden eminler.

Özel Harekâtçıların mezuniyet töreninde kendilerine aktif görev vermeye hazırlanan hükümeti temsilen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de tatbikatı izledi.

40. Dönem Temel Özel Harekât Kursu'ndan mezun polislerin şovu büyük alkış aldı.

PEK ÇOK BAŞARIYA İMZA ATAN ÖZEL HAREKÂTÇILAR

Özel Harekât polislerinin iyi bir fiziki güce sahip, soğukkanlı disiplinli atıcılıkta ve eğitimde üstün başarılı olmasına dikkat ediliyor.

Çünkü bu birime verilen görevler farklı ve nitelikli görevlerdir. Özel eğitim gerektiren görevlerdir. Bu nedenle özel harekatçıların en iyi şekilde eğitilmesi gerekir. Kendilerine verilen görevlerde minimum hatayla çalışmaları lazım. Bu anlayışla polislerin her bakımdan iyi yetişmesi için çaba gösteriliyor, çok üst düzeyde eğitim düzenleniyor. Kurslar sırasında bu dayanıklılığı gösteremeyenlerden elenenler, kendisi vazgeçenler olabiliyor.

Özel Harekât eğitim kurslarında polislerimize atış eğitimlerinden keskin nişancılığa, silah kullanma tekniklerinden arazi ve dağcılık eğitimine, bina, uçak, tren, otobüs gibi kapalı alanlarda rehine kurtarmadan yakın savunma tekniklerine kadar birçok alanda eğitim veriliyor.

Hukukun üstünlüğüne bağlılık ve insan haklarına saygı bütün polis teşkilatı içi geçerli. Bundan dolayıdır ki polis eğitimi tamamıyla insan ve hukuk odaklı hale getirilmiştir. Geçmişte yapılan bazı hataların tekrar yapılmaması için özellikle Özel Harekât polislerine gerekli eğitim verilmiş, hassasiyet kazandırılmıştır.

Özel Harekat polislerinin iki hususta çok hassas olmalarını gerekiyor. Hangi görev ne şekilde ifa edilirse edilsin, gerekçe ne olursa olsun görevin icrasında bu iki temel hususa özellikle dikkat edilmesi polislerden isteniyor: Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşılıyor. Yıkılan zedelenen imajı düzeltmek kolay olmuyor. Bu nedenle baştan bunlara dikkat edilmesi tavsiye ediliyor.

Güvenilirliği korumak için özel harekât polisleri görevlerini büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor ve kurumun saygınlığını ve polisin itibarını daima en önde tutuyor.

Özel Harekât polislerinin başarılı olması için diğer polislerden farklı olarak daha fazla hizmet içi eğitimi görüyor. Özel harekât polisi hangi görevde olursa olsun sürekli eğitim içindeymiş gibi görev yapar. Dinç, diri kalması ve kendi alanlarındaki becerilerini, öğrendiklerini koruması için buna ihtiyaç var.

28.07.2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder