31 Mayıs 2011 Salı

YOĞUN İBADET MEVSİMİ: ÜÇ AYLAR; 2 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR


3 Haziran 2001’de Recep ayı başlıyor. 2 Haziran’ı 3 Haziran’a bağlayan gece ise Regaib Kandili. Peki, Müslümanlar bu aylara hazırlıklı mı?

BAŞBAKAN; AKÇAABAT ‘HAÇKALI BABA DEVLET HASTANESİ’NİN AÇILIŞINI YAPACAK


Kısa bir süre önce inşaatı tamamlanarak, hizmete başlayan ‘Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nin resmi açılışı; bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

11 İLİ, BÜYÜKŞEHİR OLMA HEYECANI SARDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''seçimden sonra 11 ilin büyükşehir statüsüne kavuşacağı'' yönündeki açıklaması, büyükşehir olma beklentisindeki kentlerde heyecana neden oldu.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

MUHTEŞEM FETHE, MUHTEŞEM KUTLAMA


Türk-İslam Yurdu: İstanbul'un Fethi’nin 558. yıl dönümü, Haliç üzerinde ışık, su, ses, lazer ve görüntü teknikleri kullanılarak hazırlanan gösteriyle kutlandı.

İŞBİRLİKÇİ KARZAİ: “NATO, AFGANİSTAN'DA CİNAYET İŞLİYOR” DEMİŞ !!!


Afganistan’da dış güçler oluk oluk kan dökerken susan, işgalci güçlerle işbirliği yapan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, NATO savaş uçaklarının dün Afganistan'ın güneybatısında düzenlediği, 14 sivilin öldüğü hava saldırısının 'CİDDİ BİR HATA ve CİNAYET OLDUĞUNU' belirtti.!!



Karzai, yaptığı yazılı açıklamada; "ABD'ye ve NATO'ya, tek taraflı ve gereksiz operasyonlarının masum Afganların ölümüne neden olduğunun, bu tür operasyonların insani ve ahlaki değerlere zarar verdiğinin birçok kez hatırlatıldığını, ancak ABD ve NATO'nun bu hatırlatmalara kulak asmadığını" kaydetti.



Açıklamada Karzai, saldırıyı "BÜYÜK BİR HATA VE CİNAYET" olarak değerlendirdiğini belirterek, "AMERİKALI ASKERLER VE YETKİLİLERE BUNUN SON İHTAR OLDUĞUNU" vurguladı.!



Helmand vilayet yönetimi sözcüsü Davud Ahmedi, Nevzad ilçesinde dün geç saatlerde düzenlenen saldırıda ölen 14 kişinin tamamının kadın ve çocuklar olduğunu söylemişti.
Ahmedi, bölgedeki militanları hedef alan NATO savaş uçaklarının, militanlar yerine sivillere ait iki evi vurması sonucu evlerde yaşayan 2 kadın, 5 kız ve 7 erkek çocuğunun hayatını kaybettiğini belirtmişti.


www.timeturk.com - 29 Mayıs 2011 Pazar - 17:30

USAME-TALİBAN BAHANESİYLE; İŞGALCİ NATO: AFGANİSTAN'DA YİNE ÇOCUKLARI VURDU !!!


Afganistan’ın güneybatı bölgesinde düzenlenen NATO hava saldırısında 12'si çocuk 14 sivilin öldürüldüğü bildirildi.

29 Mayıs 2011 Pazar

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN 31 MAYIS’TA TRABZON’A GELİYOR


Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; 31 Mayıs 2011 Salı Günü Saat 14.30’da Trabzon’a geliyor.



Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan 24. Dönem Milletvekilliği seçimleri nedeniyle 31 Mayıs 2011 Salı Günü Saat 14.30’da Trabzon Atapark Mevkiinde Trabzon Halkına seslenerek, seçmenlere çok önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

THA-29.05.2011 Pazar

TTSO, TRABZON’UN ‘GELECEĞE YÖNELİK SİYASİ PARTİLERDEN BEKLENTİLERİ’Nİ AÇIKLADI


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO); Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde 10 başlıkta 83 madde altında topladığı ‘Trabzon’un Geleceğe Yönelik Siyasi Partilerden Beklentileri’ni açıkladı.

FB'NİN ŞAMPİYONLUĞUNA TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


Trabzon ve Türkiye’nin ve hatta yurt dışındaki bazı illerde Trabzonsporluların Fenerbahçe’nin 2011-Lig Şampiyonluğuna tepkiler çığ gibi büyüyor.

1971 - 6 FEN-D’LİLER TRABZON LİSESİNİ ZİYARET ETTİ



1971 MEZUNU 6 FEN-D SINIFI
İÇİN BİR KEZ DAHA ZİL ÇALDI

DOĞANKÖY (MUCURA) BELDESİ 1. GELENEKSEL SÜNNET TÖRENİ YAPILDI


Doğanköy Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce bugün (28 Mayıs 2011 Cumartesi) düzenlenen 1. Geleneksel Sünnet Törenlerine, seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarından Aydın Bıyıklıoğu ve Salih Cora da katıldı.

28 Mayıs 2011 Cumartesi

“ARIKOPTER” UÇUŞA HAZIRLANIYOR


Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından tasarlanan ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen ilk Türk helikopteri olan ARIKOPTER'in deneysel prototipinin uçurulması için geri sayım başladı.

LİMON; KEMOTERAPIDEN 10. 000 KAT DAHA GÜÇLÜ


Tıpta son yenilik, kansere karşı etkili! Dikkatle okuyun ve kararı siz verin!!!

TRABZON SANATEVİ 3. SANAT GÜNLERİ; 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR!


Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri 1 Haziran 2011 Çarşamba Günü Saat 18.00’de başlayacak ve program dahilinde birçok etkinlikle 10 gün süre ile devam edecek.

YÜKSEK GERİLİM HATTINA KAPILAN MUHTARIN OĞLU MÜJDAT ÖZTÜRK, YOĞUN BAKIMA ALINDI


Trabzon Akçaabat’a bağlı Demirkapı Köyünün Muhtarı Nazım Öztürk’ün oğlu Müjdat Öztürk, Trabzon’da çalıştığı inşaatta yüksek gerilim hattına kapılması nedeniyle Farabi Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor.

KIBRIS TÜRK İŞADAMLARI KONSEYİ ÜYELERİ TRABZON’DA


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Yankı ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

EV HANIMLARI GİRİŞİMCİ OLUYOR


Mum İçinde Trabzon Tarihi Projesi kapsamında ev hanımlarının mumdan yaptığı ilimizin tarihi ve turistik mekânlarının dekoratif maketlerinin satışlarına Forum Trabzon AVM’de başlandı.

KARA GÜN: 27 MAYIS 1960 İHTİLALİ’NİN 51. YILDÖNÜMÜ!!!


27 MAYIS 1960 DARBESİNİN ARDINDAN
51 YIL GEÇTİ.

27 Mayıs 2011 Cuma

EĞİTİMCİ, OTELCİ-YURTÇU MESUT DEĞİRMENCİ VEFAT ETTİ


Trabzon Akçaabat’a bağlı Söğütlü Beldesinde Büyük Söğütlü Otelin sahibi Aykut Beldesi halkından emekli Eğitimci-İşadamı Mehmet oğlu Mesut Değirmenci(57), Hakk’ın rahmetine kavuştu.

26 Mayıs 2011 Perşembe

ANZER YAYLASI’NA DOĞA VE SPORTİF GEZİ‏


Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği ve TEMA Vakfı Trabzon Temsilciliği tarafından muhteşem çiçekleri ve doğasından beslenen arıların yaptığı padişahlara has kudret balının diyarı Rize İkizdere İlçesine bağlı Yukarı Anzer (Ballıköy) Yaylasına gezi‏ düzenliyor.

UÇAK KAZASINDA ÖLEN İSPANYOL ASKERLERİ MAÇKA'DA ANILDI

Trabzon'da 26.05.2003 tarihinde Maçka’nın Pilav Dağında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri, İspanya Büyükelçisi Cristobal Gonzales ve 6 kişiden oluşan heyetin de katılımı ile törenle anıldı.

YAŞ ÇAY ALIM FİYATI AÇIKLANIYOR


Doğu Karadeniz'de 200 binin üzerinde üreticiyi ilgilendiren yaş çayda 2011 yılı fiyatının Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katılımı ile yarın açıklanması bekleniyor.

TCG ÇANAKKALE (S-358) DENİZALTISI YARIN TRABZON’U ZİYARET EDECEK


TCG ÇANAKKALE (S-358) Denizaltısı yarın Trabzon Limanını ziyaret ederek, iki gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

TRABZON’DA 'LİSELER ARASI TİYATRO YARIŞMASI' SONUÇLANDI


Trabzon Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri ve on lisesinin katıldığı 'Liseler arası Tiyatro Yarışması'nda; 'MUHTEŞEM SÜLEYMAN' adlı oyunu sahneleyen Kanuni Anadolu Lisesi birinciliği elde etti.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU, OLİMPİYAT MEŞALESİ İLE TRABZON'A DÖNDÜ


Gümrükçüoğlu, "Trabzon; sporun zirve kenti oluyor"


23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları (EYOF) kapsamında, Atina'da gerçekleştirilen bir tören ile Trabzon'a ulaştırılmak üzere teslim alınan olimpiyat meşalesi ve olimpiyat feneri, İstanbul'a getirilmesinin ardından Trabzon'a dönen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, barışın, kardeşliğin ve centilmenliğin kenti olan Trabzon'da böylesine önemli bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapak olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu tarafından Atina'dan alınarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine teslim edilen Fener, Türkiye'nin değişik illerinde dolaştırılmasının ardından 23 Temmuz da Trabzon'a getirilecek.

Gece 01.30'da EYOF Koordinatörü Nihat Toker ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ile Trabzon Havalimanı'na gelen Başkan Gümrükçüoğlu, olimpiyat meşalesini Türkiye'ye getirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyerek, oyunların Trabzon'da yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.





Gümrükçüoğlu, Trabzon'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na başta Türkiye olmak üzere bütün Dünya'yı davet ettiklerini ifade ederek,

"Barışın, kardeşliğin, sporda centilmenliğin kenti olan Trabzon böylelikle çok büyük bir uluslar arası müsabakaya ev sahipliği yapmış olacaktır. Kentin belediye başkanı olarak en çok gurur duyduğum günlerden birini yaşıyorum.


Atina'da tarihi bir törenle 1896’ dan beri olimpiyatların ilk başlatıldığı statta olimpiyat meşalemizi alarak ülkemize getirerek İstanbul'da olimpiyat komitesine teslim ettik. Türkiye'nin çeşitli şehirlerini dolaşacak ve hiç sönmeyecek olan olimpiyat meşalesi 23 Temmuzda Trabzon'umuz da yanmaya başlamış olacak. Böylece 49 Avrupa ülkesinden 14-17 yaş gençleri barışın kardeşliğin özgürlüğün ve sporun centilmenliğinin Trabzon'da yaşatılması gerçekleştirecek.

Böylece Trabzon çok büyük yatırımları ile birlikte ülkenin en büyük spor merkezlerinden birisi haline gelip bundan sonra da uluslararası yarışmaların ve organizasyonların yapılacağı bir kent olacak.

Bu güne kadar Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının alınmasında büyük gayretleri olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımız Mehmet Ali Şahin, Faruk Nafiz Özak ile dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a, emeği geçen herkese teşekkürlerimi borç biliyorum" diye konuştu.

Trabzon'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini dile getiren EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker,

"Cumhuriyet tarihinde ilk olimpiyat Trabzon'da yapılacak. Olimpiyatları Avrupa'nın bir çok güçlü ülkesinin içinden Trabzon'a kazandırdık.

Bugün alınan bu fener, çok anlam ifade ediyor. 105 yıl önce Atina'da yapılan ilk olimpiyatın yapıldığı stattan alınan bu fener ve meşale, dilerim ki 2020 veya 2024 yılında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları içinde bir başlangıç ve referans olsun.

Dostluğun, kardeşliğin ve barışın simgesi olan ve aynı zaman da Dünya'da silahsızlanmanın bir sembolü olan bu meşale ülkemiz için ilerleyen zamanlarda her iki dostluklarının da pekiştirilmesinde de etkili olur. Bu dostlukların pekiştirildiği bir ülkeden, bu meşalenin alınmasında ayrı bir anlam ifade ediyor" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ise Olimpiyatların Trabzon'a kazandırılması sırasında yaşadığı heyecanı meşalenin alınması sırasında da yaşadığını belirterek,

"Olimpiyatlar dolayısıyla tesis anlamında Trabzon'a çok büyük yatırımlar yapıldı. Trabzon tesisleri ile artık bir spor kenti olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

www.trabzon.bel.tr - 25 Mayıs 2011 Çarşamba

25 Mayıs 2011 Çarşamba

EYOF-2011 için OLİMPİYAT MEŞALESİ ATİNA'DAN ALINDI


Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın meşale alım töreni ilk olimpiyatların yapıldığı yerde gerçekleştirildi.

ÇOCUKLARDAN "OYUNCAKİSTAN'A" BÜYÜK İLGİ

 

Trabzon Belediyesince Trabzon Ayasofya Müzesi (Eski Ayasofya Camii) Kuzeyindeki sahil bandı üzerinde ‘Oyuncakistan’ adı verilen çocuklara ve ebeveynlere yönelik spor ve oyun alanı açıldı.

TEZHİP SERGİSİ GÖRÜLMEYE DEĞER



Tezhip Sanatı eğitiminden geçen hanım kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru harika eserlerin yer aldığı TEZHİP SERGİSİ Trabzon Halkından büyük ilgi görüyor.

DEVLET TARİH MÜZESİ BELGELERİNE GÖRE; LENİN’İN KÖKENİ

Lenin'in kökeninin Yahudi olduğuna yönelik iddialar; Moskova Devlet Tarih Müzesinin bu konudaki belgeleri açıklamasıyla resmi olarak ispat edildi. Müze yetkilileri, Bolşevik liderler hakkındaki pek çok belgeyi de günışığına çıkardı.

KKTC ESKİ CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ KISMİ FELÇ GEÇİRDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Denktaş'ın kısmi felç geçirdiği açıklandı.

24 Mayıs 2011 Salı

AVUSTURYA’DAN ŞAMPİYONLUK İSYANI..!


Ben Şampiyonluğumuzun çalındığını çocuklarıma nasıl anlatacağım..!

BİN KİLOMETRELİK AŞK... KIRMIZI BEYAZ SEVDAM: SEBATSPOR‏


Kader maçını Adıyaman’da izleyenler arasında gerçek bir Akçaabatlı sevdalısı güzel sunucu bayan taraftar vardı. İşte o yürek AKÇAABAT SEBATSPOR’un küme düşüşüne şahit olurken hem maçın analizini hem de bölgede kanayan yaramız olan TERÖR'e çok farklı ve anlamlı bir bakış açısı çizdi.. Bu müthiş yazıyı zevkle okuyacaksınız…

AZİZ YILDIRIM’IN SATIN ALAMADIĞI ŞEY!


Aziz Yıldırım'ın da parayla satın alamadığı bir şey ortaya çıktı.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

TEKİRDAĞ BELEDİYE ÇALIŞANLARI VALİ KIZILCIK’I UNUTMADI


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, memleketi Tekirdağ’ın Belediye çalışanlarını Valilik A Toplantı Salonunda kabul etti.

OLİMPİYATLARA 61 GÜN KALA; “61 GÜN ETKİNLİKLERİ” BUGÜN


Trabzon’da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına son 61 gün kala Trabzon’u olimpiyat heyecanı sardı. 61 Gün Etkinlikleri bugün top atışlarıyla başladı.

TS, ŞAMPİYONLUĞU NEDEN KAÇIRDI?


“Şampiyonluk gitti, döner mi bilmem.
  Trabzonspor aşkı hiç söner mi bilmem”


Trabzonspor elindeki Lig-2011 Şampiyonluğunu ezeli rakibi Fenerbahçe’ye bıraktı. Bırakmakla da kalmadı, altın tasta sundu.!

FENERBAHÇE 18. KEZ ŞAMPİYON


TS taraftarlarında hüzün, FB taraftarlarında sevinç; FB, zoraki de olsa ligi şampiyon olarak garantileyen taraf oldu.

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU: DÜNYANIN GÖZÜ BU FÜZEDE!


Türkiye'nin füze teknolojisinde önemli bir aşaması olarak gösterilen aktif lazer güdümlü füzesi ''CİRİT'', kaydettiği başarılarla dünya gündeminde yer alıyor.

“ESKİYİ GETİR, YENİYİ GÖTÜR !?!”

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, dünyanın ortak geleceği için biyolojik çeşitliliğin korunması gerektiğini belirtti. Hayrettin Karaca ise tüketim alışkanlıklarını eleştirdi.

22 Mayıs 2011 Pazar

‘22 MAYIS DÜNYA BİYOÇEŞİTLİLİK GÜNÜ’ NEDENİYLE AÇIKLAMA


TEMA Trabzon Temsilcisi Yar. Doç Coşkun Erüz; ‘22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.


‘DOĞU KARADENİZ BÖLGE KAN MERKEZİ’ YENİ BİNASINDA HİZMETE BAŞLADI


Türk Kızılay Teşkilatına bağlı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi; 16.05.2011 Pazartesi günü Trabzon İl Jandarma Sosyal Tesislerinin karşındaki yeni binasında hizmete başladı.

ÇOCUK YETİŞTİRME YURDU’DAN EMEKLİ SALİH TOPAL VEFAT ETTİ


Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne(SHÇEK) bağlı Trabzon Çocuk Yetiştirme Yurdu emekli aşçısı Salih Topal; Hakk’ın rahmetine kavuştu.

ÇERKEZLER SOYKIRIMI LANETLEDİ


Çerkezler, Çarlık Rusya’sı tarafından soykırıma uğrayıp anavatanlarından sürüleli 147 sene oldu. Bugün de Rusya devletinin Kafkasya üzerinde aynı politikaları uyguladığını ifade eden Çerkezler, dünyanın çeşitli şehirlerinde soykırımı lanetledi. Eylemlerin İstanbul ayağında binlerce kişi Rusya Konsolosluğu'na yürüdü.