27 Ekim 2010 Çarşamba

Trabzon’un 549. Fetih Coşkusu

Trabzon’un fethinin 549. yıl dönümü bugün saat 09.00`da Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle başladı.

 Atapark Zağanos Burcu önünde düzenlenen fetih kutlamalarına, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Garnizon Komutan vekili Albay Dursun Ertuğrul, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Trabzon Belediye Başkan vekili Ergin Aydın, askeri ve sivil erkân, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.


Trabzon Gerçek Sahiplerinde


Günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan Ulaştırma Yüzbaşı Ercan Eraslan, “İpekyolu’un denize açılan kapısı olan fetih şehri Trabzon’umuz tarihin her dönemine cazibe merkezi olmuş çeşitli medeniyetlere merkezlik yapmıştır. Trabzon bundan 549 yıl önce Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilerek gerçek sahiplerine teslim etmiştir. Trabzon ‘un fethi İstanbul ve Malazgirt fetihlerinin ardından üçüncü büyük fetihtir” diye konuştu.


4000 Yıllık Tarihimiz Var


Törende konuşan Belediye Başkanvekili Ergin Aydın, "Trabzon, Fatih`in fethettiği, Yavuz Sultan Selim`in yönettiği Kanuni Sultan Süleyman`ın büyüdüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün üç defa ziyaret ettiği çok önemli bir şehirdir. Bu önem 4000 yıllık tarihi olan kültür, spor, sağlık ve turizm başkenti şehrimiz için halen devam etmektedir” dedi.


Törende sahne alan mehteran takımın dinletisi beğeniyle izlenirken okullarda başarı gösteren öğrenciler Vali Kızılcık tarafından ödüllendirildi.


Konuşmaların ardından tören kız horon ekibi ve Kanuni Mehteran Takımının sunduğu gösterilerle sona erdi.


www.takagazete.com  Tarih: 27.10.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder