23 Temmuz 2011 Cumartesi

‘ZAMANI TERSİNE KURANLAR’ ULUSLARARASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK


İLESAM, Dünya Yaşlılar Günü olan 01 Ekim 2011 Cumartesi günü "ZAMANI TERSİNE KURANLAR" Uluslararası bir ödül töreni düzenleyecek.


İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve Dünya Yaşlılık Derneği, “marifet iltifata tabidir” görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemeye yönelik Dünya Yaşlılar Günü olan 01 Ekim 2011 Cumartesi günü Uluslararası bir ödül töreni düzenleyecek.

21. yüzyılda olmamız dolayısıyla alanlarında isim yapmış, çalışmalarıyla takdir toplayan siyasetten-kültüre, spordan-medyaya ve edebiyata dair 21 kişiye “ZAMANI TERSİNE KURANLAR” ödülü verilecek. Ödüle lâyık görülenlerin isimleri Eylül ayı içerisinde basın duyurusu ile ilân edilecek.

21 Temmuz 2011 Perşembe günü İLESAM Genel Merkezi’nde, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği Kurucusu Umut Çınar arasında yapılan işbirliği protokolüyle bu ödüllerin her sene ‘Dünya Yaşlılar Günü’ olan 1 Ekim’de verilmesi kararlaştırıldı.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar yaptıkları ortak açıklamada;

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfusun hızla artmakta olduğunu, gençliğin elinde olan cevherin değerini bilmediğini, yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak açısından verecekleri uluslararası ödüllerin toplumumuza ve insanlarımıza faydalı olacağına inandıklarını” ifade ettiler.

THA - 22.07.2011 Cuma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder