10 Temmuz 2011 Pazar

3.DEMİRKAPI SOĞUKSU ŞENLİKLERİ YAĞMUR ve SİS ALTINDA YAPILDI


Trabzon Akçaabat Demirkapı Köyü, 3.Demirkapı Soğuksu Şenlikleri 10 Temmuz 2011 Pazar Günü yapıldı.



Trabzon Akçaabat’a bağlı Demirkapı Köyü Muhtarlığı ile Demirkapı Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Demirkapı Köyü Soğuksu Mevkiinde; 10 Temmuz 2011Pazar Günü 3.Demirkapı Soğuksu Şenlikleri sisli ve yağışlı bir havada başladı. Cumartesi gününden havanın bozması nedeniyle Geleneksel 3. Demirkapı Soğuksu Şenliklerine katılım bu yıl geçen yıllara göre daha az oldu. Hava çok sisli, yağmurlu ve zaman zaman da çiseli geçti. Ancak öğleden sonra havanın yavaş yavaş açılmaya başlaması katılanları sevindirdi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı gönderdiği Şenliğe Yoğun yağmura rağmen Akçaabat Dürbinar Mahallesi Muhtarı Veysel Sivrikaya, Acısu Köyü Muhtarı Tahsin Çelik, Demirkapı Köyü Muhtarı Mehmet Nazım Öztürk, Demirkapı Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alican Burnaz, pek çok gurbetçi ve çok sayıda vatandaş ve bazı basın organlarının temsilcileri katıldı.

 

Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca ise şenliğe geldi. Ancak havanın yağışlı olması üzerine diğer programlarına katılmak üzere şenlik alanından ayrıldılar.



Şenlik alanında davetlilerin ihtiyaçlarının karşılanması için çok değişik seyyar iş yerleri, lokantalar, çay ocakları vs açıldı. Şenlik alan ve civarı adeta panayır alanına dönüştü. Trabzon Belediyesi gibi bazı kuruluşların platform, ses düzeni vs. konularında şenliğe katkı sağladıkları görüldü. Şenlikte özellikle genç kız ve hanımların rengârenk yöresel kıyafetleri dikkat çekti. Güvenlik yönünden jandarma ve sağlık yönünden de İl Sağlık Müdürlüğü gerekli tedbirleri aldı.


Şenlik; saat 11.30 civarlarında başladı. Şenlikte sunuculuk görevini Canan Kalaycıoğlu hanımefendi yaptı. Şenlik ilk önce yerel sanatçılardan Hayrı Yaşar Karagülle ile başladı. Karagülle kemençesi ile çalıp söylediği birbirinden güzel türkü ve horon havalarıyla davetlileri coşturdu. Geniş horon halkası ile davetliler horona katıldı. Eğlenceli anlar yaşandı.

 

Ardından Sunucu Canan Kalaycıoğlu Köy muhtarı Mehmet Nazım Öztürk, Dernek Başkanı Alican Burnaz ve köy ihtiyar heyet üyelerini sahneye davet etti.


Her birinin duygularını ifade ettikten sonra verilen aranın ardından sahneye THM sanatçısı Rüştü Çavuş saz ve kemençe eşliğindeki güzel türkülerinden sonra Gurup Akçaabat Horon ekibi bir gösteri yaptı. Bu gösteriden sonra sanatçı Emine Genç sahneye çıktı. Büyük bir coşku ile horon halkası yeniden kuruldu. Bundan sonra İlkay Cinemre ve Ömer Gaydan sahne aldı. Emine Genç ve İlkay Cinemre’nin davetlileri coşturması dikkat çekti.

 

Öğleden sonra havadaki sisin açılması, yağan çise ve yağmurun azalmasıyla şenlik alanına katılanların sayısı daha da arttı.

HABER-FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU
                   (TRABZON HABER AJANSI - 10 Temmuz 2011 Pazar)

ŞENLİKTEN FOTOĞRAFLAR:
















































































 FOTO: MUHAMMET YAVRUOĞLU - 10.07.2011 Pazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder