6 Temmuz 2011 Çarşamba

AB 8. SEKTÖREL İZLEME KOMİTESİ TOPLANTISI YARIN


8. Sektörel İzleme Komitesi Toplantısı 7 Temmuz 2011 Perşembe Günü Saat 11.45’ de Trabzon Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilecek.


Avrupa Birliği Komisyonu, İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdürlüğü Temsilcisi Michael Morass ve IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programının yürütülmesinde Program Otoritesi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Fonları Uygulama ve Koordinasyon Merkezi Başkanı Ercüment IŞIK, Trabzon Zorlu Grand Otel’de bir basın toplantısı yapacaklar.

Avrupa Birliği 2007-2013 dönemi için aday ülkeleri tam üyeliğe hazırlamak ve üye ülkeler ile aday ülkeler arasındaki ekonomik ve sosyal farklılıkları azaltmak amacıyla sağladığı mali yardımları "Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)" adı altında birleştirmiştir. IPA'nın 4. bileşeni olan "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni" kapsamında ülkemize sağlanan fonların yönetilmesinden sorumlu kurum olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlendirilmiştir. ÇSGB, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığının yönetiminde finanse edilecek projelere ilişkin temel öncelikleri ve faaliyet alanları belirleyen bir strateji dokümanı olan "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programını (İKG OP)" hazırlanarak böylelikle istihdam, eğitim ve sosyal içerme alanlarında atılacak adımların çerçevesini çizmiştir. Bu kapsamda İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesine yönelik olarak 2007- 2011 dönemi için AB katkısı ve ulusal katkı payından oluşan yaklaşık 300 milyon Avro'luk bir kaynak ayrılmıştır.

Bahsedilen amaçlar doğrultusunda yürütülen faaliyetlerin etkin bir şekilde uygulanmasının izlenmesi amacıyla, merkezi ve yerel kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir Sektörel İzleme Komitesi kurulmuştur. Usul kuralları gereğince yılda en az iki kez toplanan Komite, insan kaynaklarının geliştirilmesi bileşeninde görülen gelişmeleri ele almakta ve bu alandaki çalışmaların en etkin şekilde sürdürülmesi için öneriler sunmaktadır.

Bu doğrultuda, 8. Sektörel İzleme Komitesi Toplantısı 7 Temmuz günü saat 11.45’ de Trabzon Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilecek olup, toplantı gündeminde Trabzon'da uygulanan hibe projelerine ilişkin bazı değerlendirmeler yapılacaktır.

(VB - 06.07.2011 Çarşamba)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder