16 Aralık 2019 Pazartesi

MİNİK ÖĞENCİLERDEN KAYMAKAM YAKUTA'YA 'YERLİ MALI HAFTASI' ETKİNLİĞE DAVET

TRABZON - Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret ederek, kursta düzenleyecekleri 'Yerli Malı Haftası' etkinliğe davetlerini ilettiler.


29 Eylül 2019 tarihinde hizmete açılan Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda, Kur’an Eğitimi ve Öğretimi gören 4-6 yaş grubu minik öğrencileri temsilen bir grup öğrenci, İlçe Vaizi Ekrem Akbaş ve Kur'an kursu öğreticileri Fatma Kopal ve Fatma Dunay ile birlikte İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret ederek 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla kursta düzenleyecekleri etkinliğe davetlerini ilettiler.


Minik öğrencileri ayakta karşılayan Kaymakam Mesut Yakuta'ya öğrenciler kendi maharetleriyle yaptıkları el işlemesi minik sepet içerisinde şeker ikram ettiler. Miniklerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Kaymakam Yakuta öğrencilere meyve suyu ikram etti.

Öğrencilere, kursta neler öğrendiklerini de sorması üzerine büyük bir özgüven ve cesaretle edindikleri bilgileri paylaşan miniklere teşekkür eden Kaymakam Mesut Yakuta, miniklerin yetişmesinde emeği geçenlere de dua etti. Kurstaki eğitim-öğretim, öğrenci sayısı ve kursun ihtiyaçlarıyla ilgili de kurs hocalarından son bilgileri alan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, miniklerin 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla kursta düzenleyecekleri etkinliğe katılacağını söyledi.

İlçe müftülüğüne bağlı olarak eğitim öğretim hizmeti veren Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda, 6 sınıfta 93 öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde Kur'an Eğitimi ve Öğretimi görüyor.

(Mithat Güdü - 16.12.2019)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder