11 Ağustos 2010 Çarşamba

Tugayda Nöbet Değişimi

Trabzon’daki 48. Motorize Piyade Tugayı Komutanlığı’na KKTC Türk Barış Kuvvetleri Topçu Alayı Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar atandı.

Eski Tugay Komutanı Muhittin Yenikeçeci ise İstanbul Merkez Komutanlığı emrine atandı.

Trabzon’un Boztepe Mahallesi’nde konuşlu 48. Motorize Piyade Tugay Komutanlığına Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Tuğgeneral Abdullah Baysar atandı. Görevi 2 yıldır sürdüren Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci ise İstanbul Merkez Komutanlığı emrine atandı.Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları gereği, 30 Ağustos 2010 tarihinden geçerli olmak üzere bir üst rütbeye terfi ettirilen komutanların listesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı emrinde Topçu Alay Komutanı olarak görev yapan ve YAŞ kararlarıyla Tuğgeneralliğe terfi eden Abdullah Baysar, Trabzon 48. Motorize Piyade Tugay Komutanı olarak atandı.

Ağustos 2008 tarihinden bu yana 2 yıldır bu görevi sürdüren Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci ise İstanbul Merkez Komutanlığı emrine atandı. Her iki komutan arasında devir teslim töreninin Ağustos ayı sonunda yapılacağı öğrenildi. (www.medyatrabzon.com -10 Ağustos 2010)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder