23 Ağustos 2010 Pazartesi

“Türkiye'yi Ayrıştırmak için Değil, Birleştirmek için Buradayız”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarınki Van mitingi öncesi CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Van'da basın toplantısı düzenleyerek, yapacakları miting çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarınki Van mitingi öncesi CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Van'da basın toplantısı düzenleyerek yapacakları miting çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Tekin, 24 Ağustos mitingi için görevlendirildiklerini belirterek,

"Mitingde biz sayısal olarak ne kadar adam getirdik, onlar ne kadar adam getirdi yarışı içinde olmayacağız. Burada oluş sebebimiz kanamalı bir coğrafyada önümüzdeki süreçte nasıl bu işleri çözebilecek bir iktidar anlayışı ile ve geleceğin başbakanını getirerek bunları çözmek istiyoruz" dedi.

Partisinin olağan Kongresi'ne katılmak için 2 Nisan 2010'da Van'a gelen ve kongrenin yapıldığı düğün salonunun bulunduğu sokağa girerken taşlı ve yumurtalı saldırıya uğrayan CHP eski Genel Başkan Deniz Baykal'dan sonra Kılıçdaroğlu yarın ilk kez Van'a geliyor.
24 Ağustos'ta Van'da düzenlenecek miting öncesinde kente gelen CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer ve Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, CHP İl binasında basın toplantısı düzenledi. Tekin, 24 Ağustosta düzenlenecek miting için görevlendirildiklerini söyledi.

Tekin şöyle konuştu:

"Mitingde biz sayısal olarak ne kadar adam getirdik, onlar ne kadar adam getirdi yarışı içinde olmayacağız.

Burada oluş sebebimiz kanamalı bir coğrafyada önümüzdeki süreçte nasıl bu işleri çözebilecek bir iktidar anlayışı ile ve geleceğin başbakanını getirerek bunları çözmek istiyoruz.
Yarın gelecek kalabalığın hiçbir önemi yok. AKP'nin, Başbakan'ın anlayışı sadece iş dünyasına, basına, medyaya değil aynı zamanda devletin kurumlarına da baskı yaparak bu şantajları yapıyor.

Taraf olacaksınız ya da bertaraf olursunuz. Bu bürokrasiye de baskı yapılıyor."

Seçim döneminde Türkiye coğrafyasının hiçbir yerinde anons yasağı olmadığını ancak Van'da farklı bir uygulamanın yaşandığını da anlatan Tekin,

"Van başka bir coğrafyada mıdır? Valilik özel izin veriyor. Bütün partili arkadaşlarımı bu konuda yürekli olmaya davet ediyorum. Hiçbir valilinin böyle bir hakkı yok. Valilerin kaymakamların asli görevi vatandaşlara hizmet etmektir. Başbakanlara, bakanlara yalakalık yapmak değil. Böyle bir anlayış olamaz, biz bu anlayışın karşısında dik duracağız" dedi.

Özgür bir Türkiye istediklerini anlatan Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Van'da horonların oynandığı Trabzonda halayların çekildiği özgür bir Türkiye özlemi içerisindeyiz. Türkiye'yi toplumlara ayrıştırmak için değil toplumları birleştirmek için bir aradayız. Yaşam biçimleri, dili, dini bizim en kutsal saydığımız şeylerdir.

Nasıl ki insanlar İstanbul'da özgürce dolaşıyorsa, Van'da, Hakkari'de, Batman'da da özgürce dolaşabilecekleri coğrafya yaratmak için buradayız.

Mitinglerimizde 10 kişi bile olsa biz adım adım gezerek, bu düşüncemizi anlatacağız. İnanıyorum ki yarın Vanlılar genel başkanımızı bağrına basacaktır."

Tekin, gazetecilerin “tepki bekliyor musunuz?” sorusuna ise,

"Miting için hiçbir tepki beklemiyoruz, endişem de yok. Nereye isterseniz dolaşalım. Ben bu toprakların çocuğuyum. Her tarafta olabilir, bu sadece Van'a özgü değil.

Türkiye'de bütün bölgelere baktığınızda siyasetçilere yönelik tepkinin onlarca örneğini verebilirim. Van'da 3-5 tane kendini bilmeyen haylaz, hokkabaz bunu yapmış diye, bunu Van'a mal etmek yanlış olur. Bunun arkasında da bir siyasi amacın olduğunu biliyorduk, sonunda ortaya çıktı. Yoksa ben Vanlıları, bu coğrafyayı bilirim.

Bu coğrafyanın eşkıyasının bile kendi kriterleri vardır. Eşkıya bile namaz kılarken, su içerken insan öldürülmez, çocuğunun karısının yanında kişiye hakaret edilmez diyor. Böyle bir coğrafyadır. Biz bu coğrafyanın her tarafından rahatlıkla gezecek durumdayız."

Valiliğin gönderdiği yazıyı da basın mensuplarına gösteren Tekin,

"Biz bunların hepsini aşacağız. Bunların hiçbir önemi yok. Suç işlenecekse bu suçu ben işleyeceğim. Yarın ki mitingde Genel Başkanımızı dinlemeye bütün siyasi partilerin seçmenini davet ediyorum. AKP, BDP, SP seçmeni gelsin, söylediklerini dinlesin öyle karar versin” dedi.

Abdullah Özer de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'daki mitingi öncesinde vali ve kaymakamlara baskı yapıldığını, tehdit edildiğini öne sürdü.

CHP mitingi için anons yapacak araçla ilgili Valiliğin kendilerine yazı gönderdiğini ve aracın mitingden bir gün önce ile miting günü anons yapabileceğine dair izin verildiğini söyledi. Murat ÇAĞLAR / Van, (DHA) (Doğan Haber Ajansı)


(Kaynak: 23.08.2010- www.haberler.com )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder