14 Haziran 2019 Cuma

KOBİDER BAŞKANI ÖZGENÇ: "YENİ KOBİ DESTEK PAKETİ İYİ AMA 'KOBİSEL DÖNÜŞÜM'DE ŞART"

İSTANBUL - KOBİDER Başkanı Özgenç: "Yeni KOBİ destek paketi esnaf ve KOBİ'lere can suyu olacak" dedi.


Başkan Özgenç: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın KOBİ işletmelerine 25 milyar TL'lik dev destek paketini değerlendiren KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç: "Bu destek ekonominin çarklarını hızlandıracak; piyasaya büyük moral verecektir" dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç:

"KOBİ’ler ve KOBİ dışı tüm işletmelere yönelik açıklanan 25 milyar TL’lik destek paketi esnaf ve KOBİ’lere büyük moral oldu.

Hükümetin, esnaf ve KOBİ’lere sunduğu 25.000TL'lik sıcak para desteğin, kısmen de olsa daralan piyasalara can suyu olacağını ve özellikle esnaf ve KOBİ’ler için fevkalade olumlu etki etti.

Son dönemde hükümetimiz KOBİ Değer Kredisi ve İVME Finansman Paketi açıklamıştı. Açıklanan bu paketlerin piyasalara pozitif yönde bir etkisi olduğu tartışılamaz bir gerçek. İhracattaki artış ve enflasyondaki düşüş, oluşan bu pozitif ortama değer katar nitelikte. Şimdi de 12 bankanın da içerinde bulunduğu ekonomik paket, KOBİ’lerin kaynak ulaşımı açısından karşılarına çıkan engelleri azaltacaktır.” dedi.

KOBİ’lere verilen destek istihdama verilen destekle eşdeğerdir. Ekonominin sağlıklı bir şekilde işlemesi anlamına gelir. Bu da üreticiden tüketiciye kadar vatandaşın tümüne olumlu etki sağlayacaktır. Biz KOBİDER olarak, her zaman ve her platformda ekonomideki istikrarın önemine değindik. Unutmamak gerekir ki, iş konusunda devamlılık kadar piyasaların motivasyona da ihtiyacı var. Hükümetin açıkladığı son paket KOBİ’lere büyük moral verecektir.

"TAHDİT ŞART, ESNAFLIĞA STANDART GETİRİLMELİ"

Yatırımların yarısından fazlasını KOBİ'lerin yaptığını vurgulayan Nurettin Özgenç, “Türkiye'de faaliyette bulunan işletmelerin yüzde 99.6'sını KOBİ'lerin oluşturduğu bir gerçektir. Bu düşünceden hareket ile KOBİ'lerimizin vizyonunu genişletmek için devlet desteğinin yanında bankacılık sektörünün desteği olmazsa olmazdır. Bir diğer husus ise; KOBİ’lere sadece para vermeyle olmuyor, standart ta getirilmeli. Bir an önce kentsel dönüşüm gibi bir KOBİDER projesi olan “Kobisel Dönüşüm” gerçekleştirilerek KOBİ ortaklıkları teşvik edilmeli. Türkiye'de hemen hemen her şeyin standarttı varken esnaflığın standarttı yoktur. Dileyen dilediği yerde, dilediği zamanda iş kurmaktadır. Bunun bir kuralı kaidesi yoktur. Oysa ki taksiciliğin, dolmuşçuluğun, eczacılığın vb mesleklerin bir işletim kotası varken esnaflığın yoktur. Böyle olması da haliyle pastanın bölünmesine ve işletmelerin haksız rekabete kapılmasına neden oluyor. Bu karışıklığın her şeyden önce bir sisteme sokulması şarttır.

Hükümetin ‘KOBİ Değer Kredi’si adı altında süper bir imkan sunması fevkalade olumlu olup, dileğimiz o dur ki, ilerleyen dönemlerde diğer KOBİ’lerinde buna benzer imkanlardan faydalanması beklentimizdir." şeklinde konuştu.

14.06.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder