29 Eylül 2010 Çarşamba

4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA BAŞARILI AMELİYAT

Trabzon'da böbreğindeki taşlar başarılı bir ameliyatla kırılan 4 yaşındaki çocuk, sağlığına kavuştu.



Özel İmperial Hastanesi, bir ilki gerçekleştirerek 4 yaşındaki bir çocuğa perkütan nefrolitotomi ameliyatı uyguladı. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Üroloji Uzmanları Op. Dr. Ömer Fatih Çelik ve Op. Dr. Ekrem Sağlam, hastanın böbrek içine yerleştirilen boru yardımıyla böbrek içindeki taşların kırılarak çıkartıldığını belirttiler.


Uzmanlar, "Karın ağrısı, mide bulantısı şikayeti ile polikliniğimize başvuran hastamıza yapılan tetkikler sonucunda sol böbreğinin içini dolduracak kadar taş olduğu saptandı ve ameliyata karar verildi" dediler.


Hastanın sırt bölgesine açılan yarım santimlik kesi ve iğne yardımıyla böbrek içine girildiğini ifade eden Op. Dr. Ömer Fatih Çelik, iğne eşliğinde böbrek içine yerleştiren boru yardımıyla böbrek içindeki taşların endoskopik aletlerle kırılarak, boru ile dışarı alındığını kaydetti.


Çocuklarda böbreklerin küçük olması, kanamanın fazla olması nedeniyle erişkin aletlerle müdahale etmenin daha zor olduğunu belirten Çelik,


"Erişkinlerde sıkça yapılan ancak küçük yaşta bir çocuğa ilk defa uyguladığımız perkütan nefrolitotomi yöntemiyle hastamız sağlığına kavuşarak, bir gün sonra taburcu edilmiştir" diye konuştu.


www.karadenizgazete.com.tr - 28 Eylül 2010 Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder