29 Eylül 2010 Çarşamba

Efsane Muhtar Ebediyete Uğurlandı

Gülbaharhatun Mahallesi’nde 16 yıldır muhtarlık yapan ve yakalandığı kanser rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren



Tüm Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı Haydar Kalkışım, 28.09.2010 Salı günü son yolculuğuna uğurlandı.


Tüm Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı olan ve 1994-2010 arası yaklaşık 16 senedir Trabzon Merkez Gülbaharhatun Mahallesi Muhtarlığını yapan Haydar (Sebahattin) Kalkışım dün mahşeri bir kalabalıkla sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Kalkışım için "Trabzon değerli bir insanını kaybetmiştir" dedi.


Tüm Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı olan ve 1994-2010 arası yaklaşık 16 senedir Gülbaharhatun Mahallesi Muhtarı olarak görev yapan Haydar Kalkışım, dün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.


Çok renkli kişiliği ve muhtarlıktaki çalışma azmi, mahallesinde olduğu kadar tüm Trabzon’da da takdir edilen ve sevilen Gülbaharhatun Mahallesinin Muhtarı Haydar Kalkışım, yakalandığı kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.


27.09.2010 Pazartesi günü akşam yaşamını yitiren Muhtar Kalkışım için muhtarlığını yaptığı mahalledeki Ayşe Gülbaharhatun Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.


Cenaze törenine Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ergin Aydın, Cengiz Çolak, Osman Gökhan Bali ve Osman Necip Sevinç, CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, SP eski İl Başkanı Mustafa Özdaş, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kalkışım, daha sonra aile kabristanlığında toprağa verildi.

Trabzon’un sevilen muhtarlarından biri olan Kalkışım, Trabzon Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Muhtarlıklar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 11 bin 170 pil toplayarak birincilik ödülü kazanmıştı.


Kaynak: www.gunebakis.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder