27 Eylül 2010 Pazartesi

PDA KAPATMA AMELİYATI’NDA TRABZON’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trabzon Ahi Evran Göğüs, Kalp Damar Cerrahi Hastanesi Çocuk Kardiyologu Doç. Dr. Tayfun UÇAR tarafından Trabzon’ da PDA KAPATMA AMELİYATI bir ilk gerçekleştirildi.




Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Kardiyologu Doçent Doktor Tayfun UÇAR tarafından Trabzon’da ilk daha gerçekleştirildi: Biri 3 yaşında, diğeri 13 yaşında olmak üzere 2 çocuğa PDA kapatma işlemi yapıldı.

P.D.A. (PATENT DUKTUS ARTERİOZUS); anne karnında kalpten çıkan iki büyük atardamar arasındaki (Aort ve Pulmoner Arter) açıklığın doğumdan sonra da kapanmayıp açık kalmasıdır. Bu işlemle ana atardamar Aort ile Akciğere giden atardamar arasındaki damarsal açıklık ameliyatsız anjiografi altında Coil Embolizasyon yöntemiyle başarıyla kapatıldı.


Doç. Dr. Tayfun UÇAR tarafından başarıyla tamamlanan işlemin ardından hastalar gözlem amacıyla sadece bir gün müşade altında kaldı.


Çocuk Kardiyologu Doç. Dr. Tayfun UÇAR’ın Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başlamasıyla ilimizden ve civar illerden Çocuk Kalp Hastalarının tedavisinin Ahi Evren hastanesinde yapılmaya başlanması üzerine Ankara ve İstanbul’a sevk edilmelerine gerek kalmadı.


Özellikle doğumsal Çocuk Kalp hastalarının ameliyatsız tedavileri için Çocuk Kardiyoloji Kliniği bölgemizde büyük ihtiyacı kapatacak görünüyor.

Doç. Dr. Tayfun UÇAR Kimdir?


Doç. Dr. Tayfun UÇAR, 1972 yılında Elazığ’da doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

2002 yılında Çocuk sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, 2004-2008 yılları arasında Çocuk Kardiyolojisi ihtisasını yine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptı ve 2010 yılında Doçent oldu.

Çocuk Kardiyologu Doç. Dr. Tayfun UÇAR, 2009 yılında Trabzon Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne atandı ve Aralık 2009’ dan itibaren bu görevi yürütmektedir.

Doç. Dr. Tayfun UÇAR’ın yerli ve yabancı dergilerde yayınlaşmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildirileri vardır.

Tayfun Hoca’nın ileti adresi: tayfunucar@yahoo.com

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU (Trabzon Haber Ajansı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder