1 Ekim 2019 Salı

'KALEMİN BEREKETİ HAT ve TEZHİP SERGİSİ' TRABZON'DA AÇILDI

TRABZON - Hat ve Tezhip Sanatının Buluştuğu 'Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi'nin Açılışı, 1 Ekim 2019 Pazartesi Günü Saat 14.30'da Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde Gerçekleştirildi.


Albaraka Türk, kültür ve sanat alanındaki etkinlikleri kapsamında düzenlediği  'Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi'ni Trabzonlu sanatseverlerle buluşturdu.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergiye Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Aşıkkutlu, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve sanatseverler katıldı.


Sergi açılışında konuşma yapan Vali Ustaoğlu:

"Kültürümüze ve medeniyetimize sahip çıkmak bizlerin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Büyük devletler, büyük milletler geçmişine, kültürüne ve tarihine sahip çıkmakla olur. Bu gün burada Albaraka Türk'ün kültürümüze sahip çıkma adına 2005 yılından bu yana düzenledikleri Albaraka Uluslararası Hat Yarışması'na katılan çok değerli hattatların eserlerinden seçilen koleksiyonları görmek için bir araya geldik. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.


Açılışın ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler hat ve tezhip eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdiler.

Türkiye'nin ve Dünya'nın bir çok şehrinde sanatseverlerle buluşan bu koleksiyon, şimdiye kadar Amerika Birleşik Devletleri, Küba, Macaristan, Polonya, Avusturya, Almanya ve İngiltere gibi bir çok ülkede sergilendi.

Türk sanatlarının en eski ve en özel dallarından biri olan tezhip ve hat sanatıyla yapılan eserlerin sergilendiği sergi, 12 Ekim 2019 tarihine kadar sanatseverlerine beğenisine açık olacak.

01.10.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder