19 Ekim 2019 Cumartesi

YAZAR HÜSEYİN ALBAYRAK, YAZARLIKTA 60'NCİ YILINI 2 DEV ESERLE KUTLADI

TRABZON - Trabzon'un ünlü yazarlarından Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak, Trabzon Basınındaki 60. Yılı münasebetiyle hazırladığı Dünden Bugüne Merkez ve İlçelerinde; "Trabzon'da Dini Hayat (7 Cilt)" ve "Trabzon'dan Güzel Çehreler" isimli kitabın tanıtım ve imza günü, Trabzon İl Müftülüğü Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonunda  gerçekleştirildi.


19 Ekim 2019 Cumartesi günü saat: 14:00'da gerçekleştirilen etkinliğe;

Çevre ve Şehircilik (Bayındırlık ve İskân) ve Devlet eski Bakanlarından Faruk Nafiz Özak'ın destekleriyle, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından organize edilen ve İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, eski Bakanlardan Faruk Nafiz Özak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, STK başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Program, ilimizin ünlü imamlarından Yusuf Hacıahmetoğlu'nun güzel sesiyle Kur'an-ı Kerim okudu.


Sunucu KTÜ öğretim Görevlisi Veysel Usta'nın yönetiminde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TYB Trabzon eski Şube Başkanı Yahya Demeli'nin yönetiminde Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak'ın hayatı sinevizyon gösterisi ile anlatıldı.


Sırasıyla; KTÜ öğretim Görevlisi Veysel Usta, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, DİYANET İşleri Başkanlığı eski Daire başkanlarından Rıza Selimbaşoğlu, Beşikdüzü İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Eski Bakanlardan Faruk Nafiz Özak ve ardından da Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak birer konuşma yaptılar.


"BÜYÜK BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ VAR"

Etkinlikte konuşan eski Bakanlardan Faruk Nafiz Özak, büyük bir başarı öyküsüne şahit olduklarını belirterek:

"Bu başarıda sabır, fedakârlık, alın teri, bilgi ve koşuşturma var. İnsanları yaşarken onure etmek son derece önemlidir. Trabzon'un yakın tarihini hala bilmiyoruz. Birçok öğrenci en önemli değerlerimizi bilmiyor. Kendi şehrimizi tanımıyoruz, o zaman nasıl fikir üreteceğiz, nasıl yöneteceğiz veya bu şehre ait o büyük sorumluluğu nasıl taşıyacağız. Bu konuda sınıfta kaldık İnşallah bunları aşarız. Hüseyin Albayrak'ın yazdığı 27 kitapla geçmişimizi bu günümüze köprü olarak taşıyan ve geleceğe yön veren bilgilerle çok büyük faydası olacaktır" dedi.


"TRABZON'UMUZA İKİNCİ BİR MÜZE OLARAK, İSLAMİ ESERLER MÜZESİ AÇACAĞIZ"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı konuşmada:

"Kadim medeniyetlerin geçtiği bu güzide topraklarda medeniyetimizin ve inancımızın bize yüklediği sorumluluğu bir hakkı yerine getirebilmek bu şuur ve farkındalıkla birlikte geleceğe bir miras olarak devredebilme adına şehrimizin evladı Hüseyin Albayrak ağabeyimizin şehre kazandırdıkları şehrin kurumsal arşivine kayıt düşmek adına yaptığı çalışmaları hep birlikte izledik. Bu şehrin bir evladı olarak müthiş bir gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu şehir için kültür ve sanat şehri diyoruz ama değerlerimize sahip çıkma noktasında bir şey yapamıyoruz" dedi.


"HÜSEYİN ALBAYRAK, ŞEHRİMİZ ADINA VEFA GÖSTERDİ"

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube başkanı Kamuran Tuna yaptığı
Konuşmada:

"Hüseyin Albayrak, Trabzon ile ilgili 30'ya yakın kalıcı esere imza atmış değerli bir şahsiyetimizdir. Bir ömür hizmet ettiği basın aracılığıyla Trabzon’un meselelerini cesurca haykırmış haksızlıklara isyan etmiş nice güzel günler adına görüşlerini beyan etmiş, ürettiği eserlerle daima şehrimiz adına vefasını göstermiştir" ifadesini kullandı.


"TRABZON'A HEP BİRLİKTE HİZMET EDELİM"

Yazar Hüseyin Albayrak Yaptığı konuşmada:

"Bir Trabzon sevdasıdır çocukluğumda başlayıp devam ediyor. Öyle bir sevdadır ki beni Trabzon'un dışında uğraşmamı alıkoyuyor. Allah'a (C.C.) hamd olsun ki bu günleri bana göstererek siz dostlarla bir arada olmayı yaşattı. Bu çalışmamda bana yardımcı olan tüm dostlara teşekkür ediyorum. Trabzon'a elimizden geldiğince hep birlikte hizmet edelim" dedi.

"YIKTIRILAN TARİHİ AMASYA CAMİİ, YENİDEN YAPTIRILSIN"


Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak, konuşmasında; Trabzon'un Fetih tarihinde yaptırılan ve 1939 yıllarında yaşanan vakıf bina ve arazilerin talanı, ağır kültür katliamları kapsamında kıyıma uğrayarak yıktırılan Ortahisar Mahallesi İl Müftülük binasının doğu tarafında kalan ve bu gün halâ daha bir duvar kalıntısı mevcut bulunan eski eser tarihi Amasya Camii'nin yeniden ihya edilmesini istedi. 

Bir ara Trabzon'u gezerken duruma vakıf olan Amasya Belediye Başkanı bir zat, gerekirse Amasya Camii'nin yeniden inşa edilmesini üstlenebileceklerini ifade etmişti. Bilindiği üzere Trabzon'un Fethi'nden sonra Ortahisar'da yaptırılan ilk camilerden biri de Saray Atik Camii gibi Amasya Camii idi. Bu gün Trabzon'da Milâdi 1470 yılında ilk yaptırılan Camilerden sadece II.Bayezit'in oğlu Şehzade Abdullah Paşa'nın (Yavuz Sultan Selim Han'ın anneden ayrı ağabeyidir) annesi Şirin Hatun adına yaptırdığı Bahçecik yolu üzerindeki tarihi İç Kale Camii kalmıştır.   

19.10.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder