19 Ekim 2019 Cumartesi

TRABZON SANATEVİ "11. ULUSLARARASI SANAT GÜNLERİ" DEVAM EDİYOR

TRABZON - Trabzon Sanatevi binasının restorasyona alınması nedeniyle 11. Uluslararası Sanat Günleri, Ortahisar Belediyesi tarafından tahsisi yapılan Ortahisar Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde devam ediyor.



Trabzon Sanatevi tarafından 10 yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası Sanat Günlerinin 11. si 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yurt içinden ve Afganistan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Kıbrıs ve İran'dan birçok ünlü sanatçının katılımıyla 17 Ekim 2019 Perşembe günü başladı.


17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak etkinliklerde el sanatları standları, sergiler, dinleti, söyleşi, imza günleri gibi birçok etkinliğin yanı sıra, yazar, tiyatro, sinema ve dizi oyuncuları ise şöyle;

'İstanbullu Gelin' dizisinin bıçkın delikanlısı 'Garip bey' rolüyle bilinen Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü tiyatro sanatçısı Tamer Levent, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Ruhi Sarı, Dilek Güven, şairlerimizden Yaşar Miraç, Hilmi Yavuz, Gonca Özmen, öykü ve roman yazarları Kemal Varol, Faruk Duman’ın söyleşi ve imza günleri, konserlerde piyano eşliğinde Rusya’dan soprano Irina Romanovskaya, Gürcistan’dan Kanudosi Caz grubu, sergilerde İran’dan ve Kuzey Kıbrıs’tan fotoğraf sanatçılarının sergisi, sinemada Afganistan’lı yönetmen Abbas Mohammadi’nin 'Sessiz Göz Yaşları' film gösterimi', yerel sanatçıların imza günleri, Beyaz Saçlılar konseri, Anma programı, fotoğraf ve resim sergileri, ebru ve el sanatları stantları açılacak. 


Açılış saat 16.00’da Ortahisar Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı. Etkinliklerin tamamına yakını Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

Trabzon İl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’nin desteklediği 11. Uluslararası Sanat Günlerinin sponsorluklarını Açı Koleji, Provizyon Dijital Reklam ve Baskı Merkezi, Gündönümü Tour, Es Davet ve Organizasyon, Karfo Ajans Profesyonel Stüdyo, ana sponsorluğunu Yusuf Rizeli Reklamcılık yapıyor.


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) standında da büyük yoğunluk vardı. 

Şair Yazar Nazmiye Güven Yazıcı, Şair Yazar Haydar Çoruhlu, Şair Yazar Necip Saraçoğlu ve Şair Gonca Özmen hem kitaplarını tanıttı, hem hayranlarına kitaplarını imzalayarak takdim etti ve hem de gelen hayranları ve dostlarıyla bol bol sohbet ederek, hatıra fotoğrafları çektirdiler.


19.10.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder