7 Kasım 2010 Pazar

40 YIL SONRA BULUŞTULAR



1971 Yılında Trabzon Lisesi’nden Mezun Olan 6 FEN-D Sınıfı öğrencileri, 40 yıl sonra 06 Kasım 2010 Cumartesi Günü Saat 13.00’de Trabzon’da buluştu.


1971 yılında, Tarihi Trabzon Lisesi’nden mezun olan 6 FEN-D sınıfı öğrencileri, 40 yıl sonra 06 Kasım 2010 Cumartesi Günü Saat 13.00’de Trabzon Kemerkaya Mahallesi, Balıkpazarı Sokak, Razi Aksu İş hanı, Zemin Katta bulunan “Yomra Kalkınma Vakfı” Genel Merkezi’nde bir araya geldiler.

40 yıl sonraki buluşmaya 6 FEN-D Sınıfında okuyan öğrencilerin ancak yarısı katılabildi. Şu anda hastane yatan bir arkadaşımız ile Trabzon dışında yerleşen bazı mezunlar bu tarihi buluşmaya katılamadılar.

Tarihi buluşmada bazı sınıf arakdaşları ara sıra görüşebildikleri halde bazıları ise yıllar sonra buluşmanın heyecanını yaşadılar. Buluşma anında çok duygulu anlar yaşandı. Tarihi buluşmanın açılış konuşmasını Tertip Komitesi adına Trabzon Belediyesi Meclis üyesi, İnşaat Müh. İşadamı Kemal Kılıç yaptı. Bu tarihi buluşmanın, yıllar sonra bir araya gelmenin önemine vurgu yaparak, memnuniyetini dile getirdi.

Ayrıca Kılıç; “Hocalarımızı ve özellikle İsmail Hakkı Beyi, Topal Fahri Beyi, Ford Osman(Osman Aydemir)’ı, Hayri Gür Beyi, halen hayatta olan Sebahat Ülker ve daha bir çok hocamızı unutamıyoruz. Ebediyete göçen hocalarımıza ve sınıf arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onları büyük minnet ve şükranla anıyoruz.

Ayrıca çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle şu anda hastanelerde yatan ya da evlerinde tedavi gören sınıf arkadaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz” dedi.

Bundan sonra tarihi buluşmaya katılan aynı sınıftan mezun herkes teker teker kendilerini ayrıntılarıyla tanıttı. Bu tanıtma sırasında ilginç anlar, çokgüzel diyaloglar oldu. Bazı mezunlar unutamadıkları anılarına da yer verdi.

Konuşma sırası Araştırmacı Yazar Muhammet Yavruoğlu’na gelince kendisini tanıttı ve okul döneminde bazı ilginç ayrıntılara yer verdi.

Yavruoğlu; “Sınıf listesi ile ilgili ilk çalışmayı Trabzon Lisesi yönetiminin yardımı ile 2005 yılında yaptım. Ve bu çalışmayı ulaşabildiğim arkadaşlarımla ve özellikle Sayın Kemal Kılıç ile paylaştım. Sayın Kılıç konuya büyük ilgi gösterdi. Bu nedenledir ki, bugün buluşmayı gerçekleştirebildik.

Mezun olduğumuz Trabzon Lisesi okul yönetimi tarafından çok güzel bir çalışma hazırlığı başlatıldı. Bu çalışma ile tüm öğrencilerin ilk okul döneminden itibaren resim, diploma ve diğer bazı özellik arz eden bilgileri dijital ortama, yani bilgisayar ortamına aktarılmış. Bu bilgilerin bir süre sonra bir kitap halinde yayınlanacağını ya da internet ortamına aktarılacağını düşünüyorum. Trabzon Lisesi Okul yönetimini, bu çok yararlı çalışmasından dolayı kutluyorum.

İnşallah, en kısa zamanda bu tarihi çalışma yayınlanır da Trabzon Lisesi mezunlarıyla ilgili bazı bilgilerden yararlanma fırsatını elde etmemiz mümkün olur” dedi.

40 yıl sonra bir araya gelmenin heyecanını yaşayan Trabzon Lisesi 1971 Yılı 6 FEN-D Sınıfından mezun olan öğrencilerden toplantıya katılanlar, bu toplantıların sık aralıklarla yapılmasını ve giderek tüm okul mezunlarını kapsamasını istediler.

Konuyla ilgili söz alan Kemal Kılıç;

“Arkadaşlarımızın hepsine daha hızlı ulaşmak için elimizdeki listemizi güncellemek gerek. Bu sayede sınıf arkdaşlarımızın adreslerine ve telefonlarına daha sağlıklı ulaşacağız.

Toplantılarımıza bundan sonra da devam ettirmeliyiz. Bu amaçla “Trabzon Lisesinden Yetişenler Derneği” ve “Trabzon Lisesinden Yetişenler Vakfı” yönetimi ve önce Anadolu Lisesi ve bu öğretim yılında da Fen Lisesi kapsamına alınan “Trabzon Lisesi Okul Mdürlüğü” yönetimi ile ve diğer konuyla ilgilenenler ile birlikte ortak çalışmalarla Trabzon Lisesinden mezun olan sınıf arkadaşlarımızla ve dönem arkadaşlarımızla ve diğer dönem arkadaşlarıyla büyük buluşmalar gerçekleştirmeliyiz.

Şimdi ki bu çalışmamız bir ön buluşmadır. İleride daha büyük organizasyonlarla daha büyük buluşmaları gerçekleştirmek arzusundayız.

Bu amaçla önümüzde Aralık ayının 4’ünde tekrar burada buluşmayı öneriyorum” dedi.

Aradan geçen uzun yıllardan sonra bir araya gelen sınıf arkadaşları birlikte sohbet edip, hasret giderdiler. Anılar tazelendi. Tekrar buluşmak için 4 Aralık 2010 Cumartesi Günü, Saat 13.00 tarihi belirlendi.

 
Tarihi buluşmaya katılanlara Tertip Komitesi Başkanı Kemal Kılıç tarafından Peynirli-Kıymalı, Ayran ve Çay ikram edildi. Hatıra fotoğrafları çektirildi ve tarihi buluşmaya katılanlar memnun ve gülen yüzlerle buluşmadan ayrıldı.


KAYNAK: TRABZON HABER AJANSI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder