9 Kasım 2010 Salı

Has Parti Trabzon İl Teşkilatı Kuruldu


Genel Başkanlığını Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’un yürüttüğü Halkın Sesi Partisi(HAS PARTİ)’nin Trabzon İl Teşkilatı dün resmi başvurusunu yaparak, bugün kuruluşunu kamuoyuna ilan etti.


SP eski İl Başkanı Ömer TOPALOĞLU başkanlığındaki Has Parti’nin kurucuları arasında Esnaf, Avukat, Doktor, Mühendis, Emekli, İş adamı ve toplumun her kesiminden gelen meslek erbabı bulunuyor.


Halen Trabzon İl Genel Meclisi üyesi olan Köprübaşı Belediyesi eski Belediye Başkanı Akademisyen Sebahattin İmamoğlu, Mehmet Aydın, Doktor Arif Köroğlu, Avukat Fatih Çakır, Mali Müşavir İ. Hakkı Küçükali, İktisatçı Bayram Öztürk, Serbest Muhasebeci Nurettin Kurt, Sürmene Belediyesi eski Başkanı Cemalettin Aksoy, İş adamı A. Haydar Baş ve Yusuf Çakar gibi isimler listede yer aldı. Has Parti İl Teşkilatı Kurucuları arasında en genç üye olarak eczacı Akif Yazıcı(27) yer alırken, Has Parti Trabzon Kurucular Kurulunun yaş ortalamasının 40 olduğu belirtildi.


Has Partinin anblemi olarak yeni doğan güneşi esas alan Osmanlı İmparatorluğunun “Medeniyet Güneşi” sembolü logo olarak belirlendi. Has Parti Trabzon İl Başkanlığı, Kahraman Maraş Caddesi Bulut İş Merkezi Kat: 4, Trabzon adresinde hizmet verecek.


Has Parti Trabzon İl Teşkilatı Kurucuları şu isimlerden oluştu:
Ömer Topaloğlu, Sebahattin İmamoğlu, İsmail Hakkı Küçükali, Muhammet Ali Altuntaş, Nurettin Kurt, Bayram Öztürk, Ali Haydar Baş, Mehmet Aydın, Hasan Öztorun, Dr.M.Arif Köroğlu, M.Hanefi Topaloğlu, Yusuf Çakar, Av.Fatih Çakır, Faruk Sayın, Cemalettin Aksoy, Hüseyin Yazıcı, Akif Yazıcı, Ahmet Yazıcıoğlu, Ruhan İskender, Esat Hancı, Hüseyin Aygün.


Has Parti Kurucu İl başkanı olarak açıklama yapan Ömer Topaloğlu; “Geçmişimizi inkâr etmiyor, iftihar ediyoruz. Siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil rakibidir. Daha iyiyi yapabilmek için çalışmalar yapacağız. Siyasi mücadelemiz yüksek hedefler uğruna devam edecek ve sonuna kadar milletimizin duaları, destekleriyle ve medeniyetimizin bize vermiş olduğu büyük güçle ayakta duracağız. Has Parti’nin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.


Ankara’da iki gün süre ile kaldıklarını ifade eden İl Başkanı Topaloğlu:
“Artık partimizin ismi, amblemi, tüzüğü, programı belli oldu. Biz startımızı daha önce vermiştik, ancak çalışmalarımıza daha net bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.


Topaloğlu; 28 Kasım’da Has Parti Büyük Kongre’sinin gerçekleştirileceğini belirterek, "28 Kasım tarihine kadar bizler de il ve ilçe teşkilatlanmamızı tamamlayarak, Büyük Kongre’ye hazırlanacağız” dedi.


Yeni kurulan Halkın Sesi Partisi(Has Parti)’nin Genel Merkezinde, 7 Trabzonlu kurucu üye olarak görev aldı. Bunlar; Trabzon eski milletvekili Şeref Malkoç, Muhittin Bal, Halil Aydın, İsmail Hakkı Küçükali, Ömer Topaloğlu, Remzi Çakır ve Sıtkı Abdullahoğlu HAS Parti’de kurucu üye olarak yer aldılar.



Has Parti ambleminin Ulusal Parti’nin amblemini çağrıştırması şimdiden rekabeti başlattı.


TRABZON HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder