7 Kasım 2010 Pazar

Bayan Kızılcık, Münevver Arınç ve Milletvekili Eşlerini Ağırladı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Genel Kurul toplantısı için Trabzon’a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ve AK PARTİ, CHP, MHP’den 8 Milletvekili’nin eşleri, Münevver Arınç, Ayşe Göktaş, Aliye Topuz, Güllay Sevigen, Zühre Çiçek, Sevgi Karapaşaoğlu, Sevim Doğan, Mualla Doğru ve Katibe Fatsa Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık tarafından ağırlandı.

Trabzon’un tarihi ve kültürel geçmişi hakkında konuklarına bilgi vererek Trabzon’u konuklarına en iyi şekilde tanıtmaya çalışan Bayan Kızılcık,


“Tarihi geçmişi, doğası ve kültürüyle her dönem önemli bir merkez olan Trabzon’umuzu misafirlerimize en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Konuklarımızın, Trabzon insanının sıcaklığını ve misafirperverliğini yakından tanımaları için bu ziyaretin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.



Bayan Kızılcık misafirlerine Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi gibi tarihi yerleri de gezdirdi. Misafirler gezdikleri bu yerlerin güzelliklerine hayran kaldılar. Bu çerçevede şehir içinde de bir gezinti yapan misafirler Trabzon’un el sanatı ürünlerine ilgi gösterip bu ürünlerden satın aldılar.



Sema Kızılcık: “Sizleri kültür, sanat kenti Trabzon’da ağırlamak ve doğal güzelliklerini sizlerle paylaşmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim” dedi.



Trabzon’un el sanatlarına olan ilgisine ve becerisine vurgu yapan Bayan Kızılcık Trabzon’a özgü bu ürünlerin kentin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. Kızılcık, konuklarına telkari üretim ve satış merkezini de gezdirdi.



Ardından Bayan Kızılcık misafir hanımefendilere Valilik Konutunda Trabzon’a özgü yöresel yemekleri kendi elleriyle ikram etti. Bayan Kızılcık konuklarını evinde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

 

İki gün süresince misaifirleriyle yakından ilgilenip mükemmel bir ev sahipliği yapan Bayan Kızılcık’a misafirleri teşekkür etti. Bayan Kızılcık ta kendilerini tekrar Trabzon’a beklediğini söyledi. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder