7 Kasım 2010 Pazar

Belediyeler Birliği Eğitim Semineri Trabzon’da Başladı


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler birliğinin ortaklaşa düzenlediği Eğitim Semineri Trabzon’da başladı.


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un başkanlık ettiği, 4 gün sürecek seminer programının Novotel’de gerçekleştirilen açılış törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriye Şarbak, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu Trabzon Belediye Başkanvekili Ergin Aydın, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, birliğe üye il, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kızılcık, Bu tür toplantılar ortak anlayışın ortaya çıkması mevzuata yapılan yorumların bir olması, aynı yorumların yapılması ve böylece vatandaşımıza daha etkin hizmetin sunulması için önemli olduğunun altını çizerek, bu toplantının ilimizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.


Yerel yönetimler konusunda günün şartlarına ve koşullarına uygun olarak çıkarılan kanun ve yönetmelikler halkın hizmetlerden daha etkin ve kısa sürede yararlanılmasına yönelik olduğunu belirten Vali Kızılcık, Karadeniz Bölgesinin kalkınmasında birinci önceliğinin turizm sektörü olduğunu söyledi.


Konuşmasına devam Vali Kızılcık, “Bu konuda da bölgenin tamamını düşünerek planlama yapmak gerekir. Bu kapsamda Samsun’dan Artvin’e hatta Batum’u bile düşünmek lazım. Karadeniz dediğimizde Batum’u Karadeniz’den ayrı düşünmüyoruz. Çünkü Batum ile tarihten gelen çok güçlü ve yakın bağlarımız var. Batum’da çok ciddi iş yapan iş adamlarımız mevcuttur” dedi.


Vali Kızılcık, bölgenin özellikle ilimizin tarihi kültürel ve doğal zenginliklerinin bulunduğunu ifade ederek, misafir Belediye Başkanlarının bu 4 gün boyunca buraları gezmelerini ve bu tür toplantıların bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Vali Kızılcık misafirlerden gezdikleri gördükleri yerleri döndüklerinde çevrelerine anlatmalarını söyledi. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder