11 Kasım 2010 Perşembe

İki müdür.. İki serzeniş...


Trabzon İl Genel Meclisinin dünkü toplantısında Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk konuştu.


Emniyet Müdürü dolandırıcılıktan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü de yaşlılara sahip çıkılmamasından dert yandı.


Feridun Boz, telefonla dolandırıcılığın Trabzon’da artış göstermesine Trabzon’un genel konumu ile çeliştiğini belirtirken Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Trabzon özelinde yaşlılara bakım konusunda ailelerinin duyarsızlığına üzüldüklerini belirtti.


ÇELENK’İN DİKKAT ÇEKTİĞİ SORUN



Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Trabzon’da bakıma ihtiyacı olan 0-18 yaş çocukların eğitiminde bakımında ve işe yerleştirilmelerinde hedeflenenin başarıldığını belirtti.


Özellikle evlat edinmede Trabzon’un çok istekli olduğunu bu yıl içinde 5 ailenin çocuk evlat edindiğini, 8 ailenin de sırada olduğunu belirten Çelenk yaşlılar ile ilgili olarak ciddi biçimde ilgisizliğe de dikkat çekti. Geçen yıl 160 yaşlı ile huzur evinde hizmet verdiklerini belirten Çelenk bu sayının bu yıl 200’ü bulduğunu belirtti. 5 çocuğun da Üniversite sınavlarını kazandığına dikkat çeken Selim Çelenk , “Maalesef Huzur Evindeki yaşlı sayısının artması ve bunun da yüzde 60’nın Trabzon’dan olması bizi üzüyor” dedi.


BOZ’UN DİKKAT ÇEKTİĞİ SORUN



Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz da özellikle Trabzon gibi bir şehirde her haliyle akıllı girişimci halkın bulunduğu bir ilde telefonla dolandırıcılığın artmasına şaşırdığını belirterek; “Oysa bu oran Trabzon’un karakteristik özelliğine uymuyor. Ben de bu işe şaşırıyorum” dedi.


Mobese Sisteminin daha geniş çevreye yaygınlaştırılması için İl Özel İdaresi’nin katkılarına ihtiyaçları olduğunu belirten Boz, Trabzon’un yaşanabilir iller arasında üst sıralarda, çocuk suçları oranında ise 76. sırada yer almasının önemli bir veri olduğunu belirtti.


Boz, özellikle şehir içi trafiğinde, denetlemeden çok düzenleme yapmak zorunda kaldıklarını belirterek; “Bu da bizim teşkilatın enerjisini tüketiyor” dedi. Boz, mobesenin kendi elemanlarının da kontrolünde işe yaradığını belirterek; “Çift taraflı bir faydası oluyor. Kimi polisin kendisine kaba davrandığını iddia ediyor, mobese ile bu tespit ediliyor. Gerçek ortaya çıkıyor” dedi.


BOZ, UYARDI: “KİMSE KAPATAMAZ”


Trabzon İl Emniyet Müdürü Boz, karakollarda kamera sistemi olduğunu belirterek; “Bu kameraları kimse kapatamaz. Kapattığı anda görevliler suçlu duruma düşer. Bunu da halkımız bilsin” dedi.


HABER: Ali Salih SAVAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder