8 Kasım 2010 Pazartesi

Köylere mobese geliyor!

Hırsızların cirit attığı köyler de artık 24 saat gözetlenecek…




Trabzon il genel Meclisi, hırsızlık olaylarının ciddi bir artma gösterdiği kırsal alanlarda güvenlik amaçlı mobese sistemine geçilmesi için ilke kararı oldu. Meclis Başkanı Haydar Revi ilk etapta ana arter grup köy yollarının mobese ile kontrolünü düşündüklerini ifade etti.


Trabzon’da kırsal alanda köylerde hırsızlık olaylarının artması üzerine İl Genel Meclisi, kırsal alanda da mobese sisteminin kurulması için çalışmalara başladı.


Şehir merkezindeki mobese sisteminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmalar için 2011 taslak bütçesine kaynak ayıran il genel meclisi kırsal alanda da bu tür bir kontrol sisteminin yaygınlaştırılması ile ilgili olarak bazı il genel meclisi üyelerinden gelen teklifi incelemeye aldı. Plan bütçe komisyonu, kırsal alanlarda da mobese sisteminin kurulması için güvenlik kurumları ile ortak çalışma kararı aldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ilk etapta ana arter grup köyyollarının mobese ile kontrol edilmesini düşündüklerini belirtti. Bu konuda il genel meclisinin vatandaşın ve güvenlik birimlerinin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Revi:


“ Artık kırsal alanda da güvenliğin sağlanmasında cefakar güvenlik güçlerimize yardımcı olacak mobese sisteminin kurulmasının zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.


HABER: Ali Salih SAVAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder