19 Mayıs 2011 Perşembe

19 MAYIS BAYRAMI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

 

19 MAYIS GENÇLİK ve SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN‏


Trabzon'da renkli ve çeşitli görüntülere sahne olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, büyük coşkuyla kutlandı.



19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda stadı dolduran vatandaşlar 22 Temmuz'da Trabzon'da yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları maskotu hamsiye büyük ilgi gösterdi.





Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki kutlama törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, diğer yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda, protokol, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemi belirten konuşmaların ardından öğrenciler hep birlikte 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi' ve 'Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okudu.


Daha sonra Trabzon Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen resmigeçit töreninin ardından öğrenciler gösterilerini sundu.



Öğrencilerin sunduğu etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Trabzon'da bu yıl 23- 30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan ve 49 ülkeden 4 bin sporcunun katılacağı 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları(EYOF)'nın maskotu hamsi için törende özel bir platform yapıldı. Demir düzenekte kule oluşturan öğrenciler zirveye oların maskotu hamsiyi çıkardı. Kulenin üstünden elinde Türk bayrağı ile vatandaşları selamlayan maskot hamsi uzun süre alkış aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder