25 Mayıs 2011 Çarşamba

TEZHİP SERGİSİ GÖRÜLMEYE DEĞER



Tezhip Sanatı eğitiminden geçen hanım kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru harika eserlerin yer aldığı TEZHİP SERGİSİ Trabzon Halkından büyük ilgi görüyor.





Trabzon Belediyesi, İŞ-KUR ve Milli Eğitim il Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Tezhip sanatı eğitiminde kursiyerlerin yaptıkları eserler, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 24 Mayıs 2011 Salı günü açılan sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 28 kişinin katıldığı ve 10 ay süren kurs sonunda ortaya çıkan eserler büyük beğeni topladı.



Serginin açılışına Trabzon Belediye Başkanvekili Nejdet Albayrak, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Ergin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı.





Trabzon Belediye Başkanvekili Nejdet Albayrak, Trabzon Belediyesi, İŞ-KUR ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen tezhip sanatı kursunun sona erdiğini belirterek,

"Kursiyerler eğitimleri boyunca çok güzel eserler ortaya çıkardılar. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde açılan sergi ile eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 25 kursiyere 10 aylık eğitimleri süresince ayrıca günlük 15 TL yemek ve yol parası verildi. Kurslara destek veren kamu ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Türk-İslam Süsleme Sanatlarından olan Tezhip Sanatını en güzel şekilde kursiyerlere anlatan ve harika eserlerin ortaya çıkmasına vesile olan Kurs Öğretmeni Selma Berber, kursun Trabzon Belediye Başkanlığınca tahsis edilen Uzun Sokaktaki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde devam ettiğini ve kursiyerlerin 4 aylık hünerlerini sergilediklerini ve kursun devam edeceğini belirterek;



“Her milletin kendine has kültür ve sanat zenginlikleri vardır. Kültür ve sanattaki zenginlik, o milletin seviyesini, toplum kalitesini gösterir. Anadolu insanımızın ince zevk ve zarafetiyle ortaya koyduğu ve kökü tarihin derinliklerine kadar uzanan sanat eserlerine gıpta ile bakmamak mümkün değildir.

Türk-İslam Süsleme Sanatlarından olan Tezhip; altınlama, bezeme, yaldızlama sanatıdır. Tezhip’i günümüze taşımak ve günümüzde yaşatmak için Trabzon İlimizde beş yıldan beri kurslar düzenlenmektedir.

2010-2011 yılı Belediye ve İşkur’un anlaşmalı açmış olduğu Tezhip Kursunun yılsonu etkinlikleri Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi Sergi Salonunda 24-28 Mayıs tarihleri arasında devam edecektir. Kursumuz; 28 kursiyer ile açılmıştır. Halkımızın katılımlarını bekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR






















HABER-FOTO: TRABZON HABER AJANSI

(Y.Kaynak: www.trabzon.bel.tr - 24 Mayıs 2011 Salı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder