30 Mayıs 2011 Pazartesi

USAME-TALİBAN BAHANESİYLE; İŞGALCİ NATO: AFGANİSTAN'DA YİNE ÇOCUKLARI VURDU !!!


Afganistan’ın güneybatı bölgesinde düzenlenen NATO hava saldırısında 12'si çocuk 14 sivilin öldürüldüğü bildirildi.



Afganistan'da işgalci NATO güçlerinin dün gerçekleştirdiği hava saldırısında 12'si çocuk, 2'si kadın toplam 14 sivil hayatını kaybetti.


Afgan yetkililerinin açıklamalarına göre; kanlı saldırı Helmand eyaletinde bulunan bir Amerikan piyade üssünün hava kuvvetlerine yaptığı yardım çağrısı üzerine gerçekleşti.



Taliban'ın hedef aldığı üssün yardım çağrısını değerlendiren işgalci NATO güçleri, sivillerin yaşadığı iki evi vurdu. Saldırıda yaşamını yitiren 14 kişinin yanı sıra 6 kişi de yaraladı.


Helmand Valiliğinin açıklamasına göre, yaralananların 3'ünü çocuklar oluşturuyor.


NATO'dan yapılan açıklamada, Helmand'da sivillerin vurulduğu yönünde ellerinde duyumlar olduğu doğrulanırken, iddiaları araştırmak üzere bölgeye bir ekip gönderildiği ifade edildi.


'NİYE BENİM EVİMİ BOMBALIYORLAR?'


Reuters haber ajansı, dün akşam yerel saatle 11.00 sularında gerçekleşen hava saldırısında yakınlarını kaybeden ev sakinlerinden birinin şu sözlerine yer verdi: "Gecenin bir yarısı evim bombalanıyor ve çocuklarım öldürülüyor. Taliban evimden çok uzakta, öyleyse niye benim evim bombalanıyor?"


Kanlı saldırı, geçtiğimiz günlerde NATO güçlerinin düzenlediği bir gece yarısı baskınında 2'si kadın 4 kişinin öldürülmesini protesto etmek için yapılan gösterilerin hemen ardından geldi.


Binlerce kişinin katıldığı protesto gösterilerinde kan dökülmüş, güvenlik güçlerinin Takhar eyaletinde düzenlediği saldırı 12 kişinin yaşamına mal olmuştu.


SİVİL ÖLÜMLERİNİN BAŞINI ÇOCUKLAR VE KADINLAR ÇEKİYOR


NATO'nun Afganistan'da düzenlediği hava saldırıları ve gece baskınları sık sık sivil ölümlerine yol açıyor. Ölen sivillerin çoğunluğunu ise çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.


Şubat ayında Afgan güvenlik güçleriyle işgal kuvvetlerinin doğu Kunar eyaletinde düzenlediği ve 4 gün süren ortak operasyonlarda aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu 64 sivil öldürülmüştü.


Geçen Temmuz ayında Helmand'da düzenlenen bir hava saldırısında neredeyse tamamı çocuk ve kadınlardan oluşan 39 kişi katledilmişti.


AFGANİSTAN'DA ÜST DÜZEY YETKİLİYE SUİKAST


Ülkenin kuzeyindeki vilayet binasında toplantı halindeki askeri yetkilileri hedef alan intihar saldırısında Afganistan'ın üst düzey polis şefi öldü. Yaralılar arasında Alman bir generalin de olduğu bildiriliyor.


Afganistan'ın en üst düzey güvenlik yetkililerinden Muhammed Daud uğradığı bombalı saldırı sonucu öldü.


Polis, Daud'un öldüğü saldırıda en az altı kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Eylemin bir intihar saldırısı olduğu bildirildi.


NATO, olayda ölen ve yaralılar arasında Batılı ve Afgan güvenlik güçlerinin de bulunduğunu duyurdu. General Daud, geçmişte Taliban'la savaşan Kuzey İttifakı'nın üst düzey yetkilileri arasında yer almıştı.


Saldırı, özellikle ülkenin göreceli olarak sakin ve güvenli bölgelerinden olarak sayılan kuzey kesimlerinde meydana geldiği için ciddi bir sorun olarak görülüyor.


BBC'nin Kabil'deki muhabiri Paul Wood, saldırının Taliban için büyük bir propaganda zaferi olarak görüleceğine dikkat çekiyor. BBC muhabiri, General Daud'un NATO yetkilileri tarafından da saygın bir isim olarak görüldüğünü kaydediyor.


Saldırının Takhar vilayetinde vali Abdulcabir Talokan'ın karargâhında üst düzey yetkililerin toplantı yaptıkları bir sırada meydana geldiği bildirildi.


Ajanslar, ölenler arasında Alman askerlerinin de bulunduğunu duyurdu.


NATO sözcüsü, Afganistan'ın kuzeyindeki yabancı güçlerin Alman komutanı General Markus Kneip'in de saldırı sırasında karargâhta olduğunu doğruladı.


Alman basını generalin yaralandığını duyurdu.


Ajanslar


www.timeturk.com - 29 Mayıs 2011 Pazar - 10:35

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder