29 Mayıs 2011 Pazar

FB'NİN ŞAMPİYONLUĞUNA TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


Trabzon ve Türkiye’nin ve hatta yurt dışındaki bazı illerde Trabzonsporluların Fenerbahçe’nin 2011-Lig Şampiyonluğuna tepkiler çığ gibi büyüyor.




Trabzon Kemeraltı Sokağı esnafı FB tepkisini ortaya koymak için pankart açtı.



Trabzon’da tepkilerini ortaya koymak isteyen 5 bin’in üzerinde Bordo-Mavili taraftarlar TFF, MHK, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve siyasilere tepki gösterirken İstanbul taksim meydanında da yaklaşık 10 bin kişilik grup yürüyüş yaptı.


Bu arada Trabzonspor taraftarlarının bu masumane tepkilerini, 12 Haziran seçiminde siyasi ranta dönüştürmek isteyenlerin de fırsatları kaçırmamak için taraftarları pankart ve sloganlarıyla provoke etmek istedikleri gözlerden kaçmıyor.


Davullarla Yürüdüler, Mesaj Verdiler



Trabzon Uzunsokak Caddesi’nde toplanan ve ellerinde Trabzonspor bayrakları olan 5 bin dolayında ki bordo-mavili taraftarlar, pankartlar açtıktan sonra İstiklal Marşı okuyarak sokakta yürüyüşe geçti.


Meşaleler ve ıslıklar eşliğinde, davul çalarak yürüyüp Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli takım aleyhine tezahüratlar yapan taraftarlar, “Fenerli Başbakan istemiyoruz” şeklinde sloganlar attılar. Taraftarlar, bir süre sonra Kahramanmaraş Caddesi’ne geçip caddeyi trafiğe kapatarak ilerlerken sloganlar atıp aynı caddedeki Trabzonspor Müzesi önünde toplandılar.


“Haksızlığa Sessiz Kalamayız”

“Trabzonspor’u Unutanları Biz Unutmayız !”



Taraftarlardan Ali Faik Yılmaz, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında,


“Sürecin sonunda Trabzonspor ve taraftarları adeta aşağılanmış ve çok büyük haksızlıklara uğratılmıştır. Bu aldatma, kandırma ve haksızlıklara izin verip, yol açan kişi veya kurumlar bilmelidir ki, Trabzonspor’un gerçek sahiplerinin nefesleri her daim enselerinde hissedeceklerdir. Kimse Trabzonspor taraftarlarını unutkan ve hafızasız sanmasın. Biz ne Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’ın hakem odasını basmasını, ne MHK ve hakemleri tehdit edişini, ne hakemlerin yanlı tutumlarını ve kasıtlı hatalarını, ne de siyasetin çirkin yüzünün futbola yansımasını unutacak kadar balık hafızalı değiliz. Futbol hiçbir dönem bu dönem ki kadar siyasetin baskısı ve tesiri altında kalmamıştır” dedi.


Basın açıklaması sonrası yürüyüşlerine devam eden gruptakiler, ardından yine trafiğe kapattıkları Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir üst geçitten Eski Sahil Yolu’na ulaşarak buradan Hızırbey Sahil kesimindeki TFF Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri önüne geldi. Burada da protesto alkışı tutarak, TFF aleyhine tezahüratlarını sürdüren taraftarlar daha sonra olaysız olarak dağıldı.

Y.Kaynak   : İlk Haber Gazetesi
Fotoğraflar: Muhammet Yavruoğlu ve HABER61

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder