30 Mayıs 2011 Pazartesi

İŞBİRLİKÇİ KARZAİ: “NATO, AFGANİSTAN'DA CİNAYET İŞLİYOR” DEMİŞ !!!


Afganistan’da dış güçler oluk oluk kan dökerken susan, işgalci güçlerle işbirliği yapan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, NATO savaş uçaklarının dün Afganistan'ın güneybatısında düzenlediği, 14 sivilin öldüğü hava saldırısının 'CİDDİ BİR HATA ve CİNAYET OLDUĞUNU' belirtti.!!



Karzai, yaptığı yazılı açıklamada; "ABD'ye ve NATO'ya, tek taraflı ve gereksiz operasyonlarının masum Afganların ölümüne neden olduğunun, bu tür operasyonların insani ve ahlaki değerlere zarar verdiğinin birçok kez hatırlatıldığını, ancak ABD ve NATO'nun bu hatırlatmalara kulak asmadığını" kaydetti.



Açıklamada Karzai, saldırıyı "BÜYÜK BİR HATA VE CİNAYET" olarak değerlendirdiğini belirterek, "AMERİKALI ASKERLER VE YETKİLİLERE BUNUN SON İHTAR OLDUĞUNU" vurguladı.!



Helmand vilayet yönetimi sözcüsü Davud Ahmedi, Nevzad ilçesinde dün geç saatlerde düzenlenen saldırıda ölen 14 kişinin tamamının kadın ve çocuklar olduğunu söylemişti.
Ahmedi, bölgedeki militanları hedef alan NATO savaş uçaklarının, militanlar yerine sivillere ait iki evi vurması sonucu evlerde yaşayan 2 kadın, 5 kız ve 7 erkek çocuğunun hayatını kaybettiğini belirtmişti.


www.timeturk.com - 29 Mayıs 2011 Pazar - 17:30

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder