28 Mayıs 2011 Cumartesi

EV HANIMLARI GİRİŞİMCİ OLUYOR


Mum İçinde Trabzon Tarihi Projesi kapsamında ev hanımlarının mumdan yaptığı ilimizin tarihi ve turistik mekânlarının dekoratif maketlerinin satışlarına Forum Trabzon AVM’de başlandı.



Satışlar yapılacağı standın açılışına Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Sosyolog Esengül Kibar, Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın eşi Suna Mercan ve çok sayıda davetli katıldı.


Mum İçinde Trabzon Tarihi Projesi çalışmalarını önem veren ve süreci takip eden Bayan Kızılcık, proje kapsamında, dekoratif mum yapımı eğitimi alan 30 ev hanımından girişimci olan 2 bayanın ürettiği eşyaların satışına başladığını ve bir bayanın da pazartesi günü satış yerine kavuşacağını ifade etti.



Karadeniz kadının girişken bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, projenin amacının kadınların sosyalleşmesini ve meslek sahibi olabilmelerini sağlamak olduğunu belirterek,


“Proje ile ev hanımlarının kendilerine güveni geleceğini, ayrıca ekonomik bir kazanç da elde edeceklerini söylemiştik. Bugünde bu çalışmalarımızın meyvelerini görmekteyiz. Ev hanımlarımızın yaptıkları bu eserlerin hepsi takdire şayan kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, "AB Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" çerçevesinde başlatılan proje ile girişimci olarak iki ev hanımın açtığı standın yanı sıra bir girişimci bayanın da pazartesi günü satış yeri açılışının yapılacağı belirtildi.



Bilindiği gibi kadınların el becerilerinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde 19-39 yaş arası 30 ev hanımına Toplum Merkezi'nde, dekoratif mum yapımının yanı sıra satış, pazarlama, iş ve meslek danışmanlığı ile girişimcilik eğitimleri verildi.


Bayan Kızılcık, açılan stadın ilk alışverişini de kendi yaptı.



30 ev hanımı projenin yürütülme sürecinde kendilerini yalnız bırakmayarak, desteklerini esirgemeyen Bayan Kızılcık'a plaket verdiler.


(VB-27.05.2011 Cuma)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder