29 Mayıs 2011 Pazar

DOĞANKÖY (MUCURA) BELDESİ 1. GELENEKSEL SÜNNET TÖRENİ YAPILDI


Doğanköy Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce bugün (28 Mayıs 2011 Cumartesi) düzenlenen 1. Geleneksel Sünnet Törenlerine, seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarından Aydın Bıyıklıoğu ve Salih Cora da katıldı.



Doğanköy Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce bugün (28 Mayıs 2011 Cumartesi) Saat 11.00’de Akçaabat’a bağlı Doğanköy Beldesinde düzenlenen 1. Geleneksel Sünnet Şöleni yapıldı.



Sünnet Şölenine Ak Parti Trabzon Milletvekili adaylarından Prof. Dr. Aydın BIYIKLIOĞLU ile Avukat Salih CORA, Darıca Belediye Başkanı Muhammet ALTINEL, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat BİRİNCİ, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman ÇAVUŞ, Esnaf odası başkanı Yaşar SİVRİKAYA, Düzköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fevzi Yavuz YILMAZ ve ekibi, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım ATMACA, Doğanköy Belde Muhtarı Bitti YAZICI, Doğanköy’ün ilk Belediye Başkanı Hüseyin KANDEMİR, Trabzon Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği Başkanı Harun YAVRUOĞLU, Yomra Adliyesi Şube Müdürü Zeki Değirmenci, Doğanköy Merkez İ.Ö.Okulu Müdürü Süleyman SALİH, Trabzon Belediyesi Trabzon Halk Müziği Korosu Şefi İhsan EYÜPOĞLU ve koro elemanları, bazı siyasi parti temsilcileri, Belde imamları ve Dernek görevlileri ve halktan çok sayıda kişi katıldı.



Şölende Sünnet olan çocuklar, bir araç konvoyu ile Düzköy’e kadar gidip dönerek bir gezi yaptılar.



Doğanköy Merkez İlköğretim Okulu önünde yapılan sünnet töreninin açılışında sunuculuk görevini Arif YAZICI yaptı. Doğanköy Belediye Başkanı Kazım ATMACA ve muhtar Bitti YAZICI kısa birer konuşma yaptılar.



Sünnet töreninde beldemiz imamlarından Veysel CİVELEK, Kuranı Kerim okudu. Dörtyol Belediye Başkanı Cevat BİRİNCİ hoca da sünnet duasını yaptırdı.



Duanın yapılmasından sonra Doğanköy Beldesi ve civar köylerden 45 çocuk; Doğanköy Beldesi Aile Hekimi Dr. Hakan TÜRK ile birlikte hazır bulunan ekip ve Numune Hastanesi doktorları, Kemal Mısır ve İsmail Hakkı Şen tarafından sünnet edildi.






Sünnet şöleninde Aile Hekimi Dr. Hakan Türk, Ak Parti Milletvekili adayı Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Akçaabat İlçe başkanı Mustafa Nadir ve Ak Parti Akçaabat İlçe başkanı Osman Çavuş, Sünnet Törenine katılanlara seslendiler.





Dernek tarafından çalışmalara katkı sağlayanlara birer plaket ve onur belgesi takdim edildi.



Sünnet Töreninde dev palyaço ve sihirbaz gösterisi çocuklara güzel ve heyecanlı anlar yaşattı.



Beldeden genç sanatçı Osman Aydın kemençe ve yöresel türküleriyle ve İkizler Saz Grubu eşliğinde, sanatçılar; Nafi ÖNER, Hadiye ÖLMEZ, Ahmet Akyüz ve Kemençeci Hasan Seis sahne aldı.



Ayrıca Derneğin kız folklor ekibi sahneleme oyunları ile Şef İhsan Eyüboğlu yönetimindeki Trabzon Belediyesi THM Korosu birbirinden güzel türküleriyle sünnet törenine renk kattılar.


HABER: Özden ATMACA
FOTO  : Ünal ATMACA-Mehmet BİRİNCİ

(TRABZON HABER AJANSI - 28.05.2011 - Cumartesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder