17 Mayıs 2011 Salı

VALİ KIZILCIK; KANADA BÜYÜKELÇİSİ MARK E. BAİLEY’İ KABUL ETTİ


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kanada Büyükelçisi Mark E. Bailey ve Kanada Büyükelçiliği 2. Kâtip Timothy Mackey’i makamında kabul etti.

Trabzon’da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları(EYOF)’na Büyükelçi Mark E. Bailey’i davet eden Vali Kızılcık, olimpiyatlar sayesinde Kanada’nın Vancouver Kenti gibi dünyanın yaşanılabilir şehirleri arasında yer alan Trabzon’u dünyaya en iyi şekilde tanıtmak istediklerini ifade etti.

Trabzon’da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda Büyükelçi Mark E. Bailey’i de şehrimizde görmek istediklerini ifade eden Vali Kızılcık,


“Türkiye ve Kanada olarak uluslararası alanda iki dost ülkeyiz. Temmuz ayında şehrimizde Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına ev sahipliği yapacağız.


Bu nedenle sizlerin düzenlediğiniz Dünya Kış Olimpiyatlarını görmek ve oradaki tecrübeyi buraya katmak için geçtiğimiz yıl Vancouver kentine gittik. Özellikle açılış seremonisi muhteşemdi.


Sizleri de Temmuz ayında yapacağımız Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları seremonisinde görmek ve ağırlamak arzusundayız” dedi.


Kadana Büyükelçisi Mark E. Bailey’in Trabzon’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık;


“Bildiğimiz kadarıyla Vancouver dünyanın yaşanılabilir birinci kenti idi. Trabzon’umuzda dünyada yaşanılabilir kentleri arasında önde gelenlerinden bir tanesidir. Bizim bu olimpiyatlardaki en büyük arzumuz Trabzon’umuzun yaşanılabilir bir kent olduğunu, tarihsel ve kültürel zenginliklerini tüm dünya ile paylaşabilmektir.


Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.



Trabzon’u çok beğendiğini belirten Büyükelçi Mark E. Bailey ise, şehrimizde düzenlenecek olan olimpiyatlara katılmak için elinden geleni yapacağını ifade ederek,


“Çalışma arkadaşlarım ve eşimle birlikte burada bulunmaktan son derece memnunum. Dün biraz gezmek fırsatı buldum. Trabzon gerçekten çok güzel ve çok hareketli bir şehir. Tabi dün gecedeki futbol maçının sokaklara ne kadar güzel yansıdığını da görme fırsatı buldum. Trabzonspor’un başarısının sokaklardaki insanların yüzerlinde yarattığı mutluluğu izleme fırsatı bulmaktan son derece memnun oldum.


Bende sizin şehrinizde yapılan açılışa katılmak için elimden geleni yapacağım” dedi.


Ziyaretlerinin iki amacı olduğunu kaydeden Büyükelçi Mark E. Bailey,


“Ziyaretimizin iki nedeni var.


Birincisi Kanada’nın Türkiye ile dostluğunu ve ilişkilerine verdiği önemi göstermek. Burada bulunduğumuz süreç içerisinde başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere birçok toplantı gerçekleştireceğiz.


Diğer amacımız Türkiye’nin demokrasisini yalnızca Ankara’da değil, diğer bölgelerde de görmek.


Seçim kampanyasında yer alan insanlarla da bizzat görüşmeler yapacağız.(!?) Türkiye’deki demokrasi kültürünün nasıl geliştiğini, Türkiye’nin her yerinde nasıl başarıyla uygulandığını göreceğiz.


Burada bulunmaktan dolayı tekrar memnuniyetimi dile getirmek isterim” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Büyükelçi Mark E. Bailey’e telkariden yapılmış plaket verirken, Büyükelçi Mark E. Bailey’de Vali Kızılcık’a ülkelerini tanıtan bir hediye verdi.

(VB-16.05.2011 Pazartesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder