26 Mayıs 2011 Perşembe

TRABZON’DA 'LİSELER ARASI TİYATRO YARIŞMASI' SONUÇLANDI


Trabzon Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri ve on lisesinin katıldığı 'Liseler arası Tiyatro Yarışması'nda; 'MUHTEŞEM SÜLEYMAN' adlı oyunu sahneleyen Kanuni Anadolu Lisesi birinciliği elde etti.



3-18 Mayıs tarihleri arasında yapılan ve vatandaşların ücretsiz olarak izledikleri yarışmanın ödül töreni Hamamizade İhsanbey kültür Merkezi'nde yapıldı.



Törene, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Ergin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.



Yarışmada ikinciliği 'TÖRE' adlı oyunla Beşikdüzü İMKB Anadolu öğretmen lisesi kazanırken üçüncülüğü ise 'Fehim Paşa Konağı' adlı oyunuyla Akçaabat Anadolu Lisesi elde etti.



Yarışmada en iyi yönetmen Sosyal Bilimler Lisesi "Ah Şu Gençler" oyunu ile edebiyat öğretmeni Semra Bal olurken; en İyi bayan oyuncu Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesinin "Töre" adlı oyunundaki 'Küçük Gelin' rolü ile İnci Nur Yazıcı, en iyi erkek oyuncu Akçaabat Anadolu Lisesinin "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunundaki Beyhan Öztürk seçildi.







Yarışmada birinci olan okula 3000 TL, ikinci olan okula 2000 TL, üçüncü olan okula da 1000 TL, beş okula da 500 TL'lik mansiyon ödülü verildi.



Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, kültür, tarih, sanat şehri olan Trabzon'da önemli bir kültür ve sanat etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek,

"Tiyatroyu toplumun her düzeyine sevdirip yaygınlaştırmak, öğrencilerin sanat bilinçlerinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, gençlerin sanatsal bir ortamda üretim yapmalarını sağlamak, özgüvenlerini arttırmak, sosyal bir birey olma yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenledikleri yarışmaya katılan her okul bizim gönlümüzde birinci olmuştur.

Öğrenci kardeşlerimiz sahneledikleri oyunlarda başarılı performans gösterdiler. Genç kardeşlerimizi bu yarışmaya hazırlayan okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrenci kardeşlerimi de başarılar diliyorum. Belediye olarak kültür ve sanat faaliyetlerine desteğimiz bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.



Tören, yarışmada birinciliği elde eden Kanuni Anadolu Lisesi'nin 'Muhteşem Süleyman' adlı oyunu sergilemesiyle son buldu.



www.trabzon.bel.tr - 25 Mayıs 2011 Çarşamba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder