22 Mayıs 2011 Pazar

‘DOĞU KARADENİZ BÖLGE KAN MERKEZİ’ YENİ BİNASINDA HİZMETE BAŞLADI


Türk Kızılay Teşkilatına bağlı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi; 16.05.2011 Pazartesi günü Trabzon İl Jandarma Sosyal Tesislerinin karşındaki yeni binasında hizmete başladı.



Türk Kızılay Teşkilatına bağlı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi; 16.05.2011 Pazartesi günü Trabzon İl Jandarma Sosyal Tesislerinin karşındaki Yüklenici EKOL İnşaat A.Ş. tarafından inşa edilen yeni binasında hizmete başladı.



Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi’nin hizmete başladığı binaya ayrıca Trabzon Uzun Sokak’taki hizmet binasını boşaltarak, Trabzon Kan Merkezi ve Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanlığı da taşındı. Kızılay Şube ve Kan Merkezi’nin Trabzon Uzun Sokak’taki hizmet binasının ise kiraya verileceği öğrenilmiştir.



Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürlüğünü Uzm. Dr. Yusuf Bahadır yürütmektedir. Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun illeri Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezine bağlanmıştır. Kan alımları, kan ayrıştırılması ve Doğu Karadeniz Bölgesindeki bütün bağlı illerdeki hastanelere kan sevki yapılması amaçlanmıştır.



Bölge kan Merkezinin resmi açılışının daha sonra Türk Kızılay Genel Merkezince belirlenecek bir tarihte yapılacaktır.



Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi; 1150 M2 inşaat taban alanında Bodrum 1, Bodrum 2, Zemin kat ve üstünde 3 normal kat ve çatı katı olmak üzere toplam 7 kat olarak inşa edilmiştir.



Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Binası;


B-2 Kat: Kalorifer Dairesi, Arşiv, vs,


B-1 Kat: Kan ve Kan Ürünleri Dağıtım Merkezi, Lojistik Depo, Soğuk Hava Depoları,


Zemin Kat: Danışma, Müdür odası, Doktor Odaları(4), Kan Bağış salonu(Kapasite: 8, Mevcut yatak:5), Kan Gruplama,


1.Kat: Teknik Ofis, Laboratuarlar,


2.Kat: İdari Kısım; Sekreterlik, Bölge Müdürü, İnsan Kaynakları, Kalite Yönetimi, Muhasebe, Kan Bağış Uzmanları, Sistemler Yönetim Birim Şefliği,


3.Kat: Toplantı Odası, Eğitim salonu, Yemekhane,



Çatı Katı: Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanlığı Başkan Odası, Yönetim Odası, Şube Müdürü Odası, İlk Yardım Müdürlüğü Odasından oluşmaktadır.
 Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Binası kaloriferli ve 2 adet asansörlü olup, yangın, güvenlik ve bilgisayar ağlarıyla donatılmıştır.


HABER: TRABZON HABER AJANSI- 22.05.2011 - Pazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder