23 Aralık 2010 Perşembe

ÇANAKKALE ‘SAVAŞ MALZEMELERİ’ ÖZEL MÜZESİ TRABZON’DA AÇILDI



Çanakkale-1915 Seddülbahir Özel Müzesi tarafından “Çanakkale Savaş Malzemeleri” Özel Müzesi Sergisi Trabzon Varlıbaş Atapark Alışveriş Merkezi(AVM)’inde Açıldı.




Çanakkale-1915 Seddülbahir Özel Müzesi tarafından “Çanakkale Savaş Malzemeleri” Özel Müzesi Sergisi, Trabzon Varlıbaş Atapark Alışveriş Merkezi(AVM) 3. Kat, Kuzey Doğu tarafında 20 Aralık 2010 tarihinde halkın görüşüne açıldı.


Çok güzel ve özenle dizayn edilen “Çanakkale Savaş Malzemeleri” Özel Müzesi Sergisi’ni Alışveriş Merkezine gelen halkın çoğunluğu izlemekte ve çok duygu anlar yaşanmaktadır. Büyük ve küçük herkes sergiyi büyük bir ilgi ile tek tek izlemektedir.Sergide 4 bin adet savaş malzemesinin sergilediği ifade edilmektedir. Bu serginin asıl açılış amacı Çanakkale’ye gidemeyenlerin, özellikle öğrencilerin görmesinin sağlanmasıdır.





Sergide Çanakkale Savaşlarında kullanılan tüfekler, kamalar, kılıçlar, mermiler, askerlerimizin giysileri, yemek kapları, kullandıkları çeşitli eşyalar, subaylara maaş olarak ödenen paralar, düşmanlardan elde edilen savaş malzemeleri, çeşitli fotoğraflar ve anıların yer aldığı tablolar sergilenmektedir.


20-30 Aralık 2010 tarihleri arasında Varlıbaş AtaparK AVM’de açık kalacak olan “Çanakkale Savaş Malzemeleri” Özel Müzesi Sergisi, Trabzon halkından büyük beğeni topladı. Sergi her gün Saat 10.00 ile 22.00 saatleri arasında gezilebilmektedir.


FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU


TRABZON HABER AJANSI

SERGİDEN FOTOĞRAFLAR






















































































 









FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder