8 Aralık 2010 Çarşamba

'KÜRESEL ISINMA' Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı


Trabzon'da 'Küresel Isınma' konulu fotoğraf sergisi, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın da katılımıyla açıldı.



Trabzon İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizesiyle açılan sergide küresel ısınmaya dikkat çekiliyor. Kültür ve sanat faaliyetlerine her zaman destek veren Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın desteği ile Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde açılan sergide, küresel ısınmanın etkisiyle yeryüzünde tahrip olan alanların fotoğrafları yer alıyor.



Serginin açılışına; Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Emniyet Müdür Vekili Akın Şener, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Özel İdare Sosyal İşler Müdürü Mehmet Turan Özdemir, Sanatçılar ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri katıldı.



Açılışı yapan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon’un kültür ve sanat kenti olduğunu hatırlatarak, İl Özel İdaresinin kültür ve sanat faaliyetlerini desteklediğini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Kızılcık serginin açılmasında katkılarından dolayı Trabzonlu fotoğraf sanatçısı Ali Mermertaş’a plaket verdi.



Sergide, kendi alanında uzman, Türkiye genelinde 13 fotoğraf sanatçısı: Fatih Sönmez(Van), Ali Mermertaş(Trabzon), Ayhan Maraşlı(Adana), Bekir Tuğcu(İstanbul), Ergün Karadağ(Bursa), İlhan Maraşlı(Adana), Melih Sular(Kocaeli), Metin Kalaycı(Trabzon), Murat Şanlı(Trabzon), Tacettin Yüksel(İstanbul), Hakkı Ceylan(İstanbul), Yılmaz Topçu(Aydın)’nun eserleri yer alıyor. Toplam 29 eserden oluşan sergi, 10 Aralık’a kadar açık kalacak.

Sergideki eserleri çok beğenen Vali Kızılcık, Trabzon İl Özel İdaresi’ni kültür ve sanata desteğinden dolayı kutladı. (V.B.)

TRABZON HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder