11 Aralık 2010 Cumartesi

TRABZON İL GENEL MECLİSİNDE ÜYELER, YAKIŞIKLSIZ SÖZLERİ ÜZERİNE ARITMAN’I KINADI

Trabzon İl Genel Meclisine CHP İzmir milletvekili Canan Arıtmanın Trabzon’da söylediği ”Trabzon kırsalında kızlar satılıyor” sözü damgasını vurdu.



Trabzon İl Genel Meclisi’nin Aralık ayının dünkü oturumu Başkan yardımcısı Arzu Yalçınalp başkanlığında yapıldı. Komisyonlardan gelen dosyaların okunmasından sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi. CHP İzmir milletvekili Canan Arıtmanın Trabzon’da Yapılan Kadın-Erkek Eşitliği Fırsat Komisyonunun toplantısında söylediği “Trabzon Kırsalında kızlar satılıyor“ sözleri üzerine kürsüye çıkan üyeler Arıtmanı kınadılar.


İlk olarak kürsüye çıkan AKP meclis üyesi ve aynı zamanda insan hakları komisyonu üyesi olan Emin zurnacı, İnsanların namusu, şerefi ve haysiyetleri için yaşadığını ve gazete manşetlerinde yansıyan olayların kendisini çok üzdüğünü söyledi. Zurnacı: ”Bölge insanının namusuna ve şerefine çok düşkün bir millet olduğunu, Bu tür yakıştırmaları iftiraları Trabzonlunun üzerine kimsenin atamayacağını ve atanlarında adalet önünde hesap vermesi gerektiğini“ söyledi.


Arıtmanı yapmış olduğu bu açıklamalarından dolayı’da kınadığını belirtti.


AKP gurup meclis gurup başkan vekili Uğur Aydın: ”Arıtman belikli bölgemiz İnsanını tanımamaktadır. Yapmış olduğu açıklama çok talihsiz bir vakadır, keşke yapmamış olsaydı Türkiye’de böyle münferit olaylar olmuş olabilir ama bölgemizde böyle bir olay olmamıştır” dedi.


Arıtmanın kastını aşan bir laf ettiğini belirten, CHP meclis üyesi Sedat Gözaçan “Kim olursa olsun bölgemiz insanına atfedilen bu laflara kesinlikle katılmıyorum vede kendisini savunmuyorum, keşke daha dün bizim bitişik bir ilimizin belediye başkanının yapmış olduğubiz ikinci hanımları doğudan alalım” lafına karşılık bu mecliste oda kınansaydı” dedi.


Meclis Başkan vekili arzu Yalçınalp Çalışmalarından dolayı komisyonlara ve meclis üyelerine teşekkür ederek, üç Ocak 20101de toplanmak üzere oturumu kapattı.


 

Emin Zurnacı, “Bölge insanı namusu ve Şerefi için yaşamaktadır” dedi.



Uğur Aydın, “Yapmış Olduğu açıklama çok talihsiz bir açıklamadır” dedi.



Sedat Gözaçan, “Söylenenlere kesinlikle katılmadığını” söyledi.




Haber-Foto: Erdoğan TAFLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder